Footballový boulevard – pátek 19.5.2017

Útočník Olivier Giroud uvažuje o odchodu z Arsenalu, jakož i další fotbalové fámy ve výběru z internetových, resp. papírových stránek britských médií.

Footballový boulevard – pátek 19.5.2017
PŘESTUPOVÉ FÁMY

Trenér Chelsea Antonio Conte dostane na nové posily 200 milionů liber, 50 milionů utratí za záložníka Tiemoua Bakayoka z Monaka. (Daily Telegraph)

Chelsea ujistila záložníka Edena Hazarda, že pokud podepíše novou smlouvu, bude stavět tým okolo něj. (Evening Standard)

Po Hazardovi ale prahne Real Madrid, který přesvědčuje Marca Verrattiho z Paris Saint-Germain, aby kývl na nabídku Chelsea a uvolnil cestu právě k Hazardovu odchodu. (Don Balon)

Monako odmítlo nabídku Liverpoolu ve výši 64,4 milionu liber za útočníka Kyliana Mbappeho. (Marca)

Výkonný ředitel Monaka prohlásil, že klub odolá letos v létě všem nabídkám na Mbappeho. (CNN)

Liverpool touží přivést sedmnáctiletého obránce Ryana Sessegnona z Fulhamu. (Independent)

Trenér Jürgen Klopp prohlásil, že by byl rád, kdyby jej jednou na lavičce Liverpoolu nahradil Steven Gerrard. (Times)

Manchester United zvažuje, že brankáře Davida De Geu v případě jeho odchodu nahradí Brazilcem Edersonem z Benfiky Lisabon. (Manchester Evening News)

Další možnou náhradou za De Geu je slovinský gólman Jan Oblak z Atlétika Madrid. (Daily Star)

O Oblaka se ale patrně pokusí také konkurenční městský rival Real Madrid. (Goal)

Manchester City je připraven zbavit se útočníků Kelechiho Iheanacha a Nolita, kteří mají udělat místo pro Alexise Sáncheze z Arsenalu. (Daily Express)

West Ham by mohl za Iheanacha nabídnout až dvacet milionů liber. (Daily Mail)

Útočník Jermain Defoe od svého nového klubu požaduje plat 100 tisíc liber týdně a podpisový bonus 6 milionů liber. Zájem o něj jeví West Ham a Bournemouth. (Evening Standard)

Defoe je také v hledáčku Crystal Palace, kde by se mohl znovu sejít s trenérem Samem Allardycem, který jej vedl v Sunderlandu. (Daily Mirror)

[break]
Do Crystal Palace mohou po skončení smluv zamířit zkušení obránci Gael Clichy a Bacary Sagna z Manchesteru City. (Sun)

Chelsea nabídne Evertonu jako součást výměny za Romelua Lukakua také útočníka Tammyho Abrahama. (Daily Mail)

Everton je ochoten zaplatit za brankáře Jordana Pickforda patnáct milionů liber, ale Sunderland požaduje dvojnásobek. (Newcastle Chronicle)

Middlesbrough ani po sestupu z Premier League nehodlá prodávat obránce Bena Gibsona. (Daily Mail)

Útočník Sergio Agüero chce od trenéra Pepa Guardioly ujištění, že bude v Manchesteru City dál hrát převážnou většinu zápasů. (Daily Telegraph)

Útočník Arsenalu Olivier Giroud je ochoten klub opustit, aby si v nové sezoně vybojoval nominaci na mistrovství světa 2018. (Daily Mirror)

West Ham, Southampton, Swansea i Stoke City usilují o příchod útočníka Chrise Wooda, který dal ve druhé lize za Leeds 27 gólů. (Sun)

Trenér Claude Puel může v Southamptonu přijít o místo, někteří hráči si na něj totiž stěžovali. (Daily Mirror)

Burnley požaduje od Chelsea za obránce Michaela Keana přes 25 milionů liber, protože čtvrtinu částky musí podle dohody odevzdat Manchesteru United. (Daily Telegraph)

…A JEDNA NAKONEC

Kapitán Middlesbrough Grant Leadbitter tvrdí, že za sestupem stojí také jazyková bariéra mezi hráči a realizačním týmem. (Independent)

Pozn.: 1 libra = přibližně 32 korun

Footballový boulevard – čtvrtek 18.5.2017