Preview: Manchester City - Bournemouth. Úřadující mistr hostí Bournemouth, neztratil s ním od roku 1999

Manchester City v neděli v Premier League (PL) zvítězil 3:0 nad Manchesterem United a udržel se v kontaktu s Tottenhamem a Arsenalem. Úřadující šampioni sice v posledních čtyřech ligových zápasech utrpěli dvě porážky (2-0-2) a na první příčku ztrácejí dva body, ale triumf v derby jasně připomněl jejich sílu a ukázal, že mají v úmyslu útočit na další ligový primát.

Preview: Manchester City - Bournemouth. Úřadující mistr hostí Bournemouth, neztratil s ním od roku 1999
Svěřenci Pepa Guardioly vyhráli každý z předešlých 14 zápasů na Etihad Stadium, kde v posledních pěti ligových kláních inkasovali pouze dvakrát. Od začátku minulého ročníku zde jako favorité ovládli 91 % domácích utkání v PL a od dubna 2021 zde Citizens v nejvyšší anglické soutěži neporazil tým, který nesídlí v Londýně!

Bournemouth
 však bude cestovat s povznesenou náladou poté, co si konečně připsal první vítězství v PL v této sezoně, a to díky triumfu 2:1 nad Burnley, který ho vynesl ze sestupového pásma. Parádní střela Philipa Billinga zajistila to, co manažer Andoni Iraola popsal jako "obrovské vítězství". Cherries ukázali obdivuhodné odhodlání a poprvé od dubnového skalpu Tottenhamu poměrem 3:2 dokázali v anglické elitní soutěži uspět v utkání, ve kterém prohrávali.

Hostující celek proti Spurs uspěl na jejich hřišti a nyní by něco podobného rád zopakoval v modré straně Manchesteru, kde prohrál šest předchozích vzájemných konfrontací v PL, přičemž průměrně inkasoval 3,67 gólu na zápas. Naposledy navíc obral City o body v únoru roku 1999 v rámci League One. Tým z jižního pobřeží se také honí za prvním venkovním ligovým vítězstvím od konce dubna (0-1-5), přičemž v předešlých třech venkovních střetnutích inkasoval přesně třikrát.

Koho sledovat: Phil Foden byl posledním střelcem proti Manchesteru United, ale všechny jeho předchozí čtyři branky za City a národní tým otevíraly skóre. Před pozdním zásahem proti Burnley tři Billingovy trefy za Bournemouth rovněž otevíraly skóre a všechny byly k vidění v první půli.

Zajímavost: V každém z předcházejících pěti vzájemných střetů padl gól před 20. minutou.