Kam s Považancem? Zájemců je spousta, jen v Česku o něj stojí Dynamo, Slovan i Bohemians 1905

230. Přesně na takovém počtu startů se v Jablonci zastavil ostřílený slovenský středopolař Jakub Považanec, jenž šel v nově rozjeté ligové sezoně do akce čtyřikrát a tříbodového zisku se nedočkal.

Kam s Považancem? Zájemců je spousta, jen v Česku o něj stojí Dynamo, Slovan i Bohemians 1905

Žádný další už ovšem nepřidá - po údajné ostré výměně názorů s Radoslavem Látalem mu dal totiž majitel Miroslav po téměř sedmi letech služeb svolení hledat si novou klubovou adresu.

Na jeho nečekaném konci u Nisy je zajímává i skutečnost, že to není až tak dávno, co na severočeské Střelnici prodloužil kontrakt o další rok do června 2024.

Podle agenta Pavla Zíky mladšího šlo o překvapení pro všechny a nikdo s ničím takovým nepočítal. "Jakub však má před sebou šanci posunout se jinam. Bereme to profesionálně a snažíme se mu najít co nejlepší klub," informoval na stránkách sport.sk manažer dvaatřicetiletého záložníka.

Ten sice pořád v klubu trénuje, nicméně podpis jinde by už mohl viset ve vzduchu. "Pracujeme na tom, abychom mu našli něco ještě v tomto přestupovém okně. Jakub má v Čechách vybudováno dobré jméno a už teď evidujeme nesilnější zájem v rámci české ligy," přidal Zíka.

Dle jeho slov jde momentálně hovořit o třech až čtyřech klubech, které projevily zájem a bude záležet už jen na rozhodnutí samotného zkušeného borce. Mohlo by jít o Dynamo České Budějovice, Slovan Liberec nebo Bohemians Praha 1905.

Vyloučit však nejde ani návrat na slovenskou mapu, na níž je skloňována nejen "jeho" Dukla Banská Bystrica, ale také Spartak Trnava, který v těchto dnech usiluje o skupinu Evropské konferenční ligy.

A aby toho nebylo málo, jeho nově vzniklou situaci už měli sondovat i zástupci z Polska, Maďarska, Kypra, Řecka a Turecka. Možných scénářů je tak opravdu spousta.

Vyřadili jsme velký klub, můžeme vyřadit i ten další, hlásí Štetina před bitvou s týmem, jehož vyprovodila Slavia z EL