Sedmigólová přestřelka měla překvapivého vítěze. Dukle se podařilo zaskočit Bohemians 1905

Libčice nad Vltavou byly v pátek svědky přátelského pražského derby mezi devátým celkem Fortuna:ligy a šestým týmem druholigového peletonu.

Sedmigólová přestřelka měla překvapivého vítěze. Dukle se podařilo zaskočit Bohemians 1905

Zatímco Klokani šli do přípravného souboje po domácím skalpu Sigmy Olomouc, jejich dejvický soupeř z Julisky nastoupil pouhé dva dny po pohárovém vystoupení s Českými Budějovicemi, které nezvládl a z domácího poháru vypadl.

Trenér Dukly Bohuslav Pilný se před úvodním hvizdem nechal slyšet, že bude sestava úplně jiná, než byla uprostřed pracovního týdne proti Dynamu. Kvůli širokému kádru vytížil i další hráče, aby je před opětovným návratem soutěžních bojů s Varnsdorfem viděl v akci.

Mírného favorita poslal do vedení funkční veterán Jindřišek, jenž rozvlnil síť krásnou trefou z přímého kopu. Nedlouho poté však srovnal skóre hlavou Adediran a do kabin se šlo po prvním dějství za nerozhodného stavu 1:1.

K obratu došlo nedlouho po změně stran, kdy se střelou k pravé tyči prosadil Kozel, čili syn bývalého dlouholetého trenéra dejvické družiny. Když si pak dvacetiletý nigerijský forvard Adediran počkal na další centr a hlavou uklidil míč ke vzdálenější tyči, zdálo se, že druholigová značka směřuje k triumfu.

Když pak svou šanci zahodil střídající Keita, v rámci hesla "nedáš - dostaneš" se prosadil Hrubeš a rozdíl mezi oběma pražskými adresami byl rázem třígólový. Byť následně Kirch snížil a v samotném závěru se zapsal mezi střelce také Dostál, vyrovnat už se výběru Luďka Klusáčka nepodařilo.

Páteční příprava:

Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 3:4 (1:1)

Góly: Jindřišek, Kirch, Dostál - Adediran 2x, Kozel, Hrubeš.

Bohemians: Bačkovský - Jindřišek, Dostál, Vondra, Fulnek - Nový, Vacek, Bederka, Ugwu - Puškáč, Necid.

Dukla: Šťovíček - Cienciala, Piroch, Konan, Barac - Kott, Jeřábek, Kozel - Adediran - Fábry, Hrubeš.

Liberec zahodil proti poslednímu týmu druhé ligy 7 stoprocentních šancí. Jde o jeho dlouhodobou slabinu...

Zdroj: fkdukla.cz, bohemians.cz