Aktuální cíle Vaclíka? Je jich spousta včetně chytání v kvalifikaci o postup na MS 2022

Tomáš Vaclík (31) by měl právě v těchto dnech jednat se sportovním vedením Sevilly o své budoucnosti v Andalusii, kde je přesně dva roky a dle dohody má před sebou poslední sezonu.

Aktuální cíle Vaclíka? Je jich spousta včetně chytání v kvalifikaci o postup na MS 2022

"Bude se to řešit, až se vrátím zpátky. Vedení se nyní věnovalo hlavně posílení týmu – přišli Ivan Rakitič, který zde už hrával, Oscar Rodriguez a Bono, který byl dosud v Seville na hostování," ozřejmil v interview pro magazín Gól těsně po reprezentačním srazu zkušený strážce svatyně.

Příprava na nový soutěžní ročník 2020/2021 rozhodně nebude nikterak dlouhá. "Protáhli jsme si tu minulou závěrečným turnajem Evropské ligy v Německu. Letní příprava bude proto velmi krátká, máme odložené zápasy dvou úvodních kol LaLigy, začneme až doma s Elche ve třetím kole. Prvním zápasem pro nás bude 24. září Superpohár UEFA v Budapešti proti Bayernu," připomněl na stránkách Gólu brankář, který prošel také Spartou či Basilejí.

V roce 2020 se mu podařilo dosáhnout na trofej v podobě zmíněné Evropské ligy, což je soutěž, která jeho chlebodárci mimořádně sedí a z individuálního hlediska se dostal do Klubu ligových brankářů, který sdružuje ikony se sto a více čistými konty. Jakou bude mít motivaci dál a co nové cíle?

"Mám jich spoustu! Chytat v klubu, podepsat novou smlouvu, udržet si dosavadní pozici v reprezentaci i pro odložené Euro 2020. Zachytat si v kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2022, ve které by nám mohl při losu pomoci případný postup z naší skupiny B v tomto ročníku Ligy národů," zakončil na gol.cz mistr české ligy z roku 2014, jenž reprezentuje osmým rokem.

Nejdražší útočné zboží v historii Bundesligy: Jaké místo obsadil Schick přesunem do Leverkusenu?