Záložník Zbrojovky táhne tým do první ligy. Překonal Řezníčkův rekord z roku 2015

Brněnská Zbrojovka po sestupu do druhé ligy formu dlouho hledala a našla ji očividně až v závěru sezóny. Z poloviny tabulky se vyšvihla až na třetí místo, které zajišťuje baráž o první ligu. Poděkovat může především slovenskému záložníkovi Peterovi Štepanovskému.

Záložník Zbrojovky táhne tým do první ligy. Překonal Řezníčkův rekord z roku 2015

Ještě před týdnem totiž měla Zbrojovka první ligu docela daleko. Ve vloženém kole ovšem doma porazila ve veledůležitém utkání Hradec Králové, kde dvěma brankami o vítězství domácích rozhodl právě Peter Štepanovský. Třetí příčku si udržela i po víkendovém kole ve Vítkovicích, kde skóroval Štepanovský opět dvakrát. Přitom se nejedná o útočníka, nýbrž o záložníka.

Vedle kapitána a útočníka Lukáše Magery tak Brno našlo druhého, ne úplně obvyklého, střelce. Vyhráno však nemá, musí si udržet barážovou příčku, do konce sezóny totiž zbývají ještě tři kola. Ani to ale stačit nemusí, pokud ve dvojzápase neporazí čtrnáctý či patnáctý tým z první ligy...

Štepanovský vstřelil čtyři po sobě jdoucí branky v lize. To se naposledy povedlo vyhlášenému tehdy brněnskému kanonýrovi Jakubovi Řezníčkovi v roce 2015. "A abych dal takhle rychle dva góly, do sedmé minuty? To nepamatuju. I když takhle bláznivé úvody zápasu už jsem zažil," uvedl slovenský záložník pro klubový web.

Ideální výkon však Zbrojovka v Ostravě nepředvedla. "Dávali jsme góly, ale nehráli jsme svou hru, byl to možná náš nejslabší výkon v poslední době. Pozitivem jsou tři body, vyhrát třikrát během týdne není snadné a v závěru už jsme tu zápasovou porci možná trochu cítili. Zkomplikovali jsme si to ale sami, po zisku míče jsme hned kupili ztráty, ty situace bychom měli řešit jinak," přiznává Štepanovský.

"Celou dobu jsem věřil, že vyhrajeme. Teď máme tři body, čeká nás Třinec. V posledních zápasech se rozjeli, musíme je přibrzdit. Nechceme se ohlížet na jiné zápasy, zajímají nás naše dvě výhry," doufá Štepanovský v postup zpět do první ligy, v cestě však stojí právě Třinec, Jihlava a poté případný soupeř v baráži...

(zdroj: fczbrno.cz)