Rooney zůstane v Manchesteru do roku 2012

Útočník Wayne Rooney se dohodl v Manchesteru United na prodloužení smlouvy o dva roky, takže by měl na Old Trafford zůstat minimálně do roku 2012. Vedoucí celek anglické ligy o tom informoval den před nedělním šlágrem proti druhé Chelsea.

Rooney zůstane v Manchesteru do roku 2012
"Odráží to náš záměr vybudovat tým, který zůstane pohromadě. Cristiano Ronaldo podepsal novou smlouvu loni, podle nás jsou tito dva nejlepšími mladými hráči na světě. Mají nejlepší léta před sebou a nás těší, že budeme u toho," uvedl na internetové stránce klubu trenér Alex Ferguson, který předloni Rooneyho přivedl za 30 milionů liber z Evertonu.

Fotbalista, jenž nedávno oslavil 21. narozeniny, se v dresu Manchesteru uvedl hattrickem proti Fenerbahce Istanbul v Lize mistrů. Dosud v rudém dresu nastřílel ve 107 zápasech 42 branek.

Také Rooney uvítal podpis nového kontraktu. "Rád bych toho s tímhle klubem hodně dokázal, snad s tím začneme už v této sezoně," prohlásil mladý hráč, který mívá problémy zvládnout svou prudkou povahu na hřišti i v osobním životě.

[ 25.11.2006 - ČTK / eFotbal.cz l Foto: Reuters ]