Beckham chce hrát i po roce 2014

Anglický záložník David Beckham hovořil po podpisu nové smlouvy v zámořském týmu MLS Los Angeles Galaxy o své budoucnosti, ale také o blížících se olympijských hrách v Londýně, kde by chtěl být kapitánem týmu Velké Británie.

Beckham chce hrát i po roce 2014
Šestatřicetiletý Beckham si dosvadní pětiletý pobyt v Los Angeles prodlouží minimálně o další dva roky, na tak dlouho totiž podepsal nový kontrakt. "Bylo to pro mě důležité rozhodnutí. Měl jsem mnoho nabídek od klubů z celého světa, nicméně stále toužím hrát v Americe a vyhrávat trofeje s Galaxy. Moje rodina a já jsme neuvěřitelně šťastní v Americe a těšíme se na další roky tady," uvedl Beckham.

Ten už také vzhlíží k létu, kdy se v Londýně bude konat olympiáda. Součástí dohody o nové smlouvě bylo, že ho Galaxy na tento svátek uvolní. A zkušený záložník chce být nejen součástí britského výběru, ale přímo jeho kapitánem, nakonec se právě v Londýně narodil. "Byl bych rád, kdybych byl kapítánem. Už jsem svou zemi dříve vedl a bylo by velmi zajímavé, kdyby se mi to povedlo i na olympijských hrách," řekl Beckham.

Podle něj není ani vyloučena možnost, že by v aktivní kariéře pokračoval i po roce 2014, kdy mu vyprší čerstvě podepsaný kontrakt s Galaxy. "Pořád se cítím mladý a budu hrát tak dlouho, dokud to půjde. Miluju fotbal. Baví mě tréninky, zápasy, baví mě být součástí týmu. Uvidíme, co bude po vypršení smlouvy," dodal Beckham.