Aston Villa i nadále věří schopnostem trenéra Emeryho. Nový kontrakt byl podepsán do roku 2029

Aston Villa si po úspěšné sezoně pojistila služby fotbalového trenéra Unaie Emeryho. Španělský kouč, jenž s týmem vybojoval v Premier League čtvrté místo a postup do Ligy mistrů, podepsal novou pětiletou smlouvu do roku 2029. Klub z Birminghamu o tom informoval na svém webu.

Aston Villa i nadále věří schopnostem trenéra Emeryho. Nový kontrakt byl podepsán do roku 2029

Emery převzal Aston Villu v říjnu 2022 po Stevenu Gerrardovi, kdy bylo mužstvo těsně nad sestupovým pásmem. Dokázal s ním ale vybojovat sedmé místo a dovedl ho poprvé od roku 2010 do evropských pohárů. Letos v Konferenční lize došel tým až do semifinále.

PŮSOBIT V PSG PRO MĚ BYL JEDINEČNÝ ZÁŽITEK, PROHLÁSIL MBAPPÉ, KTERÝ BRZY OZNÁMÍ DALŠÍ KARIÉRNÍ MISI

Už v dubnu prodloužil dvaapadesátiletý Emery stávající smlouvu do roku 2027, nový kontrakt je ještě o dva roky delší. "Budujeme tu něco mimořádného s Unaiem v našem středu a jsme nadšení, že podepsal s klubem novou smlouvu," uvedl předseda Aston Villy Nassef Sawiris v prohlášení.

Dříve Emery trénoval Sevillu, s níž třikrát ovládl Evropskou ligu (2014, 2015, 2016). Další triumf přidal s Villarrealem (2021) a s Paris St. Germain získal francouzský titul (2018). Vedl také Valencii a Arsenal, s nímž v roce 2019 došel do finále Evropské ligy.

Foto: Aston Villa FC