Preview: Nottingham Forest - West Ham. První výhra pro Kladiváře v roce 2024?

Pro Nottingham Forest i West Ham jde z různých důvodů o důležité střetnutí v Premier League. Domácí, nad nimiž neustále visí mrak potenciálního hrozícího odečtu bodů, se v roce 2024 v žádném z osmi soutěžních zápasů neradovali z vítězství po 90 minutách (0-5-3). I proto před tímto kolem byli dva body nad sestupovým pásmem.

Preview: Nottingham Forest - West Ham. První výhra pro Kladiváře v roce 2024?

Forest je v této sezoně až příliš často strůjcem vlastního pádu – porážka 2:3 s Newcastlem z minulého týdne toho byla dalším důkazem, protože dva góly Magpies z nastavení znamenají, že žádný tým v této sezoně neinkasoval v tomto čase častěji než Forest (15). To rozšířilo špatnou bilanci pouhých 11 čistých kont z 62 ligových duelů od začátku minulé sezony – žádný jiným tým z Premier League na tom není hůře.

West Ham sice vstupoval do tohoto v první osmičce, ale na London Stadium panuje pochmurná nálada. Nedělní výprask 0:6 od Arsenalu prodloužil sérii Hammers bez vítězství v roce 2024 na sedm zápasů (0-4-3) a vzhledem k těžkým porážkám 0:5 s Fulhamem, 1:5 s Liverpoolem a 0:3 s Manchesterem United, které jsou jen z předešlých dvou měsíců stále v čerstvé paměti, tlak na manažera Davida Moyese sílí.

Vzhledem k tomu, že se jedná o jeden ze čtyř ligových duelů v řadě proti týmům, které se momentálně nacházejí ve spodní polovině tabulky, bude Moyes doufat, že se mu podaří tento tlak zmírnit dobrou formou. West Hamu hrozí, že poprvé od srpna 2022 prohraje tři utkání bez vstřeleného gólu - tato série zahrnovala také porážku 0:1 na hřišti Nottinghamu!

Koho sledovat: Callum Hudson-Odoi v Nottinghamu nachází svou cestu, když v posledních dvou ligových vystoupeních vstřelil gól - tolik jako ve svých předchozích 43 zápasech v soutěži. James Ward-Prowse svou asistencí při výhře 3:2 v minulé vzájemné konfrontaci odstartoval sérii West Hamu, který nepadl v žádném z posledních pěti soubojů (3-2-0), v nichž se podepsal pod branku (3+3).

Zajímavost: Moyes vyhrál zápas Premier League na 37 různých stadionech, další úspěch by ho vyrovnal na čtvrtém místě v počtu výher v soutěži s José Mourinhem (38).