Smolné časy Gnabryho. Dlouhé čekání na první trefu bundesligové sezony se protáhne až do roku 2024

Serge Gnabry má respekt. Od roku 2016 nastoupil za Německo do pětačtyřiceti mezinárodních zápasů a o herní vytížení neměl nouzi ani v Bayernu Mnichov. Tím spíš, že mu minulý bundesligový ročník vyšel na jedničku. Zakončil ho čtrnácti trefami a sedmi gólovými asistencemi.

Smolné časy Gnabryho. Dlouhé čekání na první trefu bundesligové sezony se protáhne až do roku 2024

V současné době však příliš šťastné období neprožívá. Jde z marodky na marodku a v týmové hierarchii jsou před ním momentálně jak Kingsley Coman, tak Leroy Sané.

V nejvyšší německé soutěži odehrál k tomuto datu jen pět duelů a na trávnících pobyl pouze 228 minut čistého času bez jakéhokoliv zápisu do střelecké listiny.

V brzké době ho navíc žádné vylepšení statistik nečeká. Do hry se totiž znovu zapojí nejdříve v únoru příštího roku, což tento týden potvrdil jeho nadřízený z Allianz Areny Thomas Tuchel.

Hladký každý týden obstojí ve složitém anglickém prostředí, zasloužil by si šanci v národním mužstvu, má jasno Morávek

V rámci pár dní starého debaklu na půdě Eintrachtu (1:5) si totiž bývalý křídelník Arsenalu i Hoffenheimu natáhl třísla na levé noze. I když nastoupil jakožto střídající hráč až v poslední třetině utkání, na hrací ploše se zdržel pouhých pár minut.

V probíhajícím ročníku 2023/2024 už rodák ze Stuttgartu vynechal několik týdnů kvůli zlomenině roky a karty mu tak úplně nejdou. "Je to příliš dlouhé. Už návrat po zlomenině ruky mu sebral nějaký čas, pak byl v ideální formě na tréninku, měl dobrý týden a zranil se po minutě ve Frankfurtu," ozřejmil na oficiálním kanálu Bayernu Tuchel.

Gnabry se dozvěděl, že bude bavorskému titánovi chybět minimálně osm následujících utkání (mimo jiné proti Manchesteru United, Wolfsburgu, Werderu, Augsburgu či Unionu Berlín) a nejspíš zmešká také start vyřazovací fáze Ligy mistrů.