Z přípravky do áčka, z útočníka na obránce, Sigma si pojistila svého univerzála až do léta 2024

Pavel Zifčák prodloužil se Sigmou Olomouc novou smlouvu až do léta roku 2024. Dvaadvacetiletý olomoucký odchovance hraje za Sigmu od přípravky. Hrát může jak na hrotu útoku, tak na pozici křídla. Nově ho trenér Jílek zkouší také na postu krajního obránce.

Z přípravky do áčka, z útočníka na obránce, Sigma si pojistila svého univerzála až do léta 2024

Nová smlouva je sen. „Dál si žiju svůj sen. Od malička jsem si přál hrát za Sigmu, prošel jsem si klub od přípravek až do áčka. Nová smlouva je také snad signál, že je se mnou klub spokojený. Jsem za to moc vděčný a rád jsem se Sigmou spojil svou další budoucnost,“ konstatoval na webu sigmafotbal.cz Zifčák.

Kromě Sigmy působil i sezonu na hostování v Pardubicích. „Už nejsem úplný nováček. Aktuálně se cítím výborně po sportovní stránce i v kolektivu. Konkurence v mužstvu samozřejmě je, ale to je jedině dobře. Právě ta nás posouvá dál. Všichni bojujeme o místa ať už na hrotu, nebo na křídle, ale zároveň si i přejeme. Jsem v Sigmě prostě spokojený,“ pokračoval odchovanec olomouckého fotbalu.

Zifčák nejčastěji nastupuje na křídle, nebo na hrotu útoku. „Užívám si oba dva posty. Hlavně jsem rád, když hraju. Je mi to vlastně jedno, kde budu,“ uvedl a následně přidal po tom, co ho trenér Jílek v zápase s Trnavou zkoušel jako obránce. „Když se mě na to trenér zeptal, jestli bych ten post zvládl, tak jsem byl překvapený. Ale nakonec jsem řekl, že si věřím. V osmnáctce v reprezentaci mě trenér dokonce jednou proti Srbsku právě na beka postavil. Odehrál jsem první poločas. Zářivý výkon to asi tenkrát nebyl, ale už jsem měl tu zkušenost. Je potřeba vyzkoušet nejrůznější možnosti pro případ, že by se něco stalo,“ dodal Zifčák pro klubový web sigmafotbal.cz.

Zdroj: sigmafotbal.cz