Neuer před finálovou bitvou s PSG: Bayern je teď silnější než hvězdný tým z roku 2013

Semifinále na neutrální půdě zvládl. Bavorský gigant si poradil s Lyonem, který dokázal vyřadit Juventus a Manchester City, hladce 3:0 a o ušatý pohár si to rozdá s PSG. Naposledy tuto prestižní evropskou soutěž Bayern ovládl v roce 2013 a podle brankáře Manuela Neuera je současný kádr mnohem silnější, než ten který ve zmíněném roce získal treble a nesmazatelně se zapsal do historie německého klubu.

Neuer před finálovou bitvou s PSG: Bayern je teď silnější než hvězdný tým z roku 2013

Z tehdejší hvězdné sestavy zůstali v týmu už jen čtyři hráči, kteří pamatují památné vítězství z Wembley proti Borussie Dortmund. Jsou to David Alaba, Jerome Boateng, Thomas Müller a právě velezkušený brankář Manuel Neuer. V úterním klání proti soupeři z Ligue 1 byla opět znát dominance na hrací ploše i přes velké množství zahozených šancí. Lyon nedostal takový výprask jako Barcelona, ale i on musel uznat, kdo byl během devadesáti minut silnějším.

Bayern má za sebou zatím vydařenou sezónu, kterou podtrhl triumfem v Bundeslize a DFB-Pokalu. Svěřenci Hans-Dietera Flicka působí sebevědomým dojmem a nyní mohou ve finále Ligy mistrů získat třetí trofej, pokud se jim podaří porazit PSG.

„Sešla se tu skvělá parta, která cítí formu. Máme silný tým, který nezahrnuje pouze 18 lidí do pole. Všichni kolem, nejen trenér, odvádí skvělou práci a jdeme si za svými cíly. Flick nás připraví na každý zápas velmi dobře. Obdivuju, jak za každé situace zachová klid. Pomáhá to nám všem. Vždycky vymyslí plán, který funguje. Však se o tom můžete přesvědčit na hřišti. Myslím, že současný Bayern je silnější než tým z roku 2013, který získal treble,“ nechal se slyšet po postupu do finále Neuer.