Footballový boulevard – sobota 8.10.2016

Leonardo Bonucci by vyšel Chelsea pěkně draho, jakož i další fotbalové fámy ve výběru z internetových, resp. papírových stránek britských médií.

Footballový boulevard – sobota 8.10.2016
PŘESTUPOVÉ FÁMY

Juventus je ochotný pustit do Chelsea obránce Leonarda Bonucciho, ale požaduje za něj 50 milionů liber + Cesca Fabregase k tomu. (Sun)


Chelsea a Manchester City zbystřily poté, co útočník Pierre Emerick-Aubameyang z Borussie Dortmund oznámil, že v létě nejspíš změní působiště. 27letý střelec má hodnotu asi 65 milionů liber. (Mirror)

Záložník Paul Pogba prý v létě chtěl přestoupit spíše do Realu Madrid než do Manchesteru United, ale madridský celek na něj nepodal oficiální nabídku. (Manchester Evening News)

Manchester United udělal chybu, když v roce 2015 za 2,5 milionu liber prodal do Burnley obránce Michaela Keana a nedal si do smlouvy možnost zpětného odkupu. Keane u Clarets vyrostl a teď se o něj zajímá Chelsea, která prý nabídne až 25 milionů liber. (Sun)

Pokud útočník Simone Zaza odehraje za West Ham ještě 10 zápasů, budou kladiváři nuceni za něj zaplatit Juventusu 20 milionů liber. Je proto možné, že ho teď kouč Slaven Bilić přestane nasazovat a raději ho v létě vrátí do Itálie. (Sun)

Arsenal neustále jeví zájem o útočníka Maura Icardiho z Interu Milán, ale aby ho v zimě mohl koupit, musel by zaplatit výkupní klauzuli ve výši 99 milionů liber. (Daily Star)

Brankář Asmir Begović chce zůstat v Chelsea a bojovat o své místo, rozhodl se tak po dlouhém rozhovoru s koučem Antoniem Contem. (Evening Standard)

Útočník Marvin Emnes v prvních šesti duelech za Blackburn nastřílel 3 góly, což se vedení klubu líbí natolik, že chtějí hostování útočníka Swansea přeměnit v trvalý přestup. (Lancashire Telegraph)

... A JEDNA NAKONEC

Trenér Pep Guardiola tvrdí, že za své hráčské i trenérské úspěchy vděčí Johanu Cruyffovi, muži, který jej v 90. letech v Barceloně trénoval. A to navzdory tomu, že Cruyff v jednom z prvních zápasů mladého Guardiolu urazil, když mu řekl, že je pomalejší než babička. (Guardian)


Pozn.: 1 libra = přibližně 30 korun

Footballový boulevard – pátek 7.10.2016