Footballový boulevard – neděle 10.7.2016

Manchester United kvůli Pogbovi prodá Schweinsteigera, Schneiderlina, Matu a Roja, jakož i další fotbalové fámy ve výběru z internetových, resp. papírových stránek britských médií.

Footballový boulevard – neděle 10.7.2016
PŘESTUPOVÉ FÁMY

Dny brankáře Joea Harta v Manchesteru City jsou možná sečteny, kouč Pep Guardiola jej chce nahradit Marc-Andrém ter Stegenem z Barcelony. Cena německého gólmana je asi 20 milionů liber. (Sunday Times)


Vedle brankáře chce Guardiola přivést také posily do obrany, spekuluje se o možných příchodech Bruna Perese, Johna Stonese nebo Leonarda Bonucciho. (Mail on Sunday)

Manchester United se domluvil se záložníkem Paulem Pogbou na tom, že v případě přestupu na Old Trafford dostane smlouvu na 11 milionů liber ročně. Teď zbývá jen jediné – poslat stomilionovou nabídku do Juventusu. (AS)

Na přestupu Pogby by hodně vydělal hráčův agent Mino Raiola, údajně by si z částky 100 milionů liber ukrojil téměř čtvrtinu. (Sunday Times)

Aby ale Manchester United sehnal na Pogbu peníze, bude muset hodně prodávat. Kouč José Mourinho kvůli tomu hodí přes palubu Bastiana Schweinsteigera, Morgana Schneiderlina a Marcose Roja. (Sun on Sunday)

Kufry si bude balit taky španělský štírek Juan Mata, kterého může koupit kdokoliv – pokud zaplatí požadovanou částku 20 milionů liber. (Sunday Express)

Další variantou je, že Mata půjde rovnou do Juventusu jako součást Pogbova přestupu. (Sunday People)

Pogba ale není jediným záložníkem, o kterého jeví Mourinho zájem – hodně se mu líbí také Blaise Matuidi z PSG. (ESPN)

Chelsea se snaží získat útočníka Álvara Moratu z Realu Madrid, ale vypadá to, že španělský gigant svého střelce neprodá. (Marca)

A Blues dost možná neuspějí ani ve své snaze koupit Kalidoua Koulibalyho, protože o obránce Neapole usiluje také Eveton – a nabízí za něj 40 milionů liber. (La Gazzetta dello Sport)

Záložník Yaya Touré dostal lukrativní nabídku z čínské ligy, nejmenovaný klub mu prý nabízí plat 500 000 liber týdně. Zatím to ale vypadá, že Manchester City ho nepustí. (Star on Sunday, Sunday Mirror)

Italské Lazio Řím nabídlo West Hamu 10 milionů liber za Ennera Valenciu, ale vedení kladivářů tuto nabídku smetlo ze stolu. (Sunday Express)

OSTATNÍ FÁMY

Anglická fotbalová asociace chce na lavičku Anglie dosadit britského kouče, největšími favority jsou Sam Allardyce ze Sunderlandu a Eddie Howe z Bournemouthu. (Sunday Telegraph)


Stále ale není vyloučeno, že na anglickou lavičku usedne současný kouč Spojených států amerických Jürgen Klinsmann. Německý trenér prý o pozici zájem má a Americká fotbalová federace mu v případném odchodu nebude bránit. (Sunday Mirror)

Další možností je povolání nizozemského trenéra Guuse Hiddinka, který by si prý jako asistenta přizval Garetha Southgata či Eddieho Howa a mohl by je jako mentor učit. (Mail on Sunday)

... A JEDNA NAKONEC


Brankář Colin Doyle z Blackpoolu zřejmě zamíří do Bradfordu City, protože Bantams aktivovali jeho výkupní klauzuli – ve výši jedné jediné libry. (Bradford Telegraph and Argus)

Pozn.: 1 libra = přibližně 32 korun

Footballový boulevard – sobota 9.7.2016