Footballový boulevard – sobota 9.7.2016

Juan Mata uteče před José Mourinhem do Evertonu, jakož i další fotbalové fámy ve výběru z internetových, resp. papírových stránek britských médií.

Footballový boulevard – sobota 9.7.2016
PŘESTUPOVÉ FÁMY

Real Madrid a Manchester United spolu na dálku bojují o záložníka Paula Pogbu z Juventusu, který by se v případě přestupu do jednoho nebo druhého týmu stal nejdražším fotbalistou planety. Spekuluje se o přestupové sumě 100 milionů liber. (La Gazetta Dello Sport)


Čínský klub Shanghai SIPG má zájem o záložníka N´Gola Kantého z Leicesteru a je připravený za něj nabídnout až 35 milionů liber. (Daily Mirror)

Manchester City chce v nejbližších dnech dokončit příchod německého křídelníka Leroye Saného z Schalke, do karet mu nahrává, že Němci už vypadli z Eura a Sané má tak prostor svoji budoucnost vyřešit. (Manchester Evening News)

Arsenal jedná s Lyonem o možném přestupu útočníka Alexandra Lacazetteho, ale odmítá zaplatit požadovaných 42 milionů liber. (Daily Mail)

Gunners zároveň odmítli nabídku Juventusu na Alexise Sáncheze, která se vyšplhala k 30 milionům liber. (Tuttosport)

West Ham se rozhodl nekoupit útočníka Robina van Persieho, ačkoliv byl kanonýr Fenerbahce ochoten přistoupit na výrazně nižší mzdu, než jakou nyní pobírá v Turecku. (Daily Mirror)

Kladiváři se raději ohlížejí jinde, v jejich hledáčku uvízl kolumbijský útočník Carlos Bacca z AC Milán, za kterého nabízejí téměř 26 milionů liber. (Sun)

Italský útočník Graziano Pellé byl po povedeném Euru spojovaný s mnoha kluby Premier League, nakonec však ze Southamptonu zamíří do čínského Shandong Luneng. Přestup za 13 milionů liber by měl být hotový začátkem příštího týdne. (Daily Telegraph)

Nový kouč Chelsea Antonio Conte chce posílit obranu, proto se snaží získat obránce Kalidoua Koulibalyho z Neapole, za kterého nabízí až 34 milionů liber. (Sun)

Angažmá obránce Nevena Subotiće v Borussii Dortmund se zřejmě krátí, srbský stoper dostal svolení k jednání o přestupu s Liverpoolem a Middlesbrough. (Bild)

Útočník Vincent Janssen byl omluvený z pátečního tréninku AZ Alkmaaru a dokonce už si prý vyklidil svoji skříňku, takže jeho přestup do Tottenhamu za 18,8 milionů liber je otázkou pár desítek hodin. (Daily Telegraph)

Po příchodu kouče Josého Mourinha do Manchesteru United zřejmě Old Trafford opustí záložník Juan Mata, jenž na portugalského trenéra nemá dobré vzpomínky. Nejblíže k jeho získání je Everton. (Liverpool Echo)

Útočník Diafra Sakho možná opustí West Ham, Senegalec neodjel s kladiváři na předsezónní turné do USA a o jeho služby jeví zájem West Bromwich či Sunderland. (Sun)

OSTATNÍ FÁMY


Trenér Spojených států amerických Jürgen Klinsmann jedná s anglickou FA o možném nástupu na lavičku reprezentace Anglie. (Daily Star)

... A JEDNA NAKONEC

Míč, se kterým Lionel Messi ve finále Copy Americy zahodil penaltu a hned nato ukončil reprezentační kariéru, je na prodej. Fanoušek, který balón v hledišti chytil, se bojí, že by nějací zloději kvůli tomuto cennému úlovku mohli vykrást jeho dům. (Sun)


Pozn.: 1 libra = přibližně 32 korun

Footballový boulevard – pátek 8.7.2016