Footballový boulevard – sobota 25.6.2016

Nolito už je jednou nohou v Manchesteru City, jakož i další fotbalové fámy ve výběru z internetových, resp. papírových stránek britských médií.

Footballový boulevard – sobota 25.6.2016
PŘESTUPOVÉ FÁMY

Kolumbijský útočník James Rodríguez dostal svolení k odchodu z Realu Madrid do Manchesteru United – jediné, co musí anglický celek udělat, je zaplatit požadovaných 50 milionů liber. (Daily Mirror)


Manchester City chystá nabídku na obránce Johna Stonese z Evertonu, ačkoliv zatím není jisté, kolik Toffees za hráče požadují. Liverpoolský celek nechce prodávat své největší opory a např. na Romela Lukakua nasadil cenu 75 milionů liber. (Daily Express)

Lukaku ale přesto hodlá odejít a pověřil svého agenta, aby mu našel nový a lepší klub. Sám Belgičan teď svou budoucnost řešit nemůže, protože se plně soustředí na francouzské Euro. (Sky Sports)


27letý záložník Franco Vázquez z Palerma možná zamíří do Premier League, o hráče jeví eminentní zájem West Bromwich. Samotný hráč ale k Baggies moc nechce, spíše ho láká angažmá v Chelsea nebo Tottenhamu. (Calcionews24)

Trenér Zinedine Zidane vysekl poklonu záložníku Dimitru Payetovi z West Hamu a prohlásil, že tento hráč by svým příchodem dokázal zlepšit kádr jakéhokoliv klubu v Evropě – Real Madrid nevyjímaje. (Daily Mirror)

Španělský útočník Nolito nevyvrátil spekulaci, podle které se v létě bude stěhovat do Manchesteru City. „Zatím jsem se City smlouvu nepodepsal, ale nebudu lhát a tvrdit, že se to nezmění,“ prohlásil útočník Celty Vigo, za kterého by Citizens měli zaplatit asi 14 milionů liber. (Manchester Evening News)

Turci sice na evropském šampionátu skončili už v základní skupině, 21letý záložník Ozan Tufan na sebe přesto stihl upozornit – a zájem o něj jeví Manchester United, Everton, Southampton nebo Sunderland. (Chronicle)

Chelsea, Manchester United a Arsenal shodně jeví zájem o španělského útočníka Álvara Moratu z Realu Madrid. Otázkou je, zda ho madridský celek bude chtít prodat – a pokud ano, tak za kolik. (Squawka)

OSTATNÍ FÁMY

Trenér Pep Guardiola sice ještě svou práci v Manchesteru City nezačal, ale už si mezi hráči získává oblibu. Osobně totiž zavolal Raheemu Sterlingovi do Francie a vyjádřil mu podporu, protože mladému anglickému křídelníkovi se zatím na Euru moc nedaří. (Guardian)


Nový kouč Chelsea, italský stratég Antonio Conte, prý dostane od vedení klubu pro první sezónu jasný cíl – vrátit klub zpátky mezi nejlepší čtyřku. (Daily Mail)

... A JEDNA NAKONEC

Fotbalisté Islandu se na pondělní osmifinále Eura proti Anglii připravují zajímavým způsobem – dopřávají si tradiční jídla své země. Na jídelníčku Gylfiho Sigurdssona a spol. tak najdete třeba žraločí maso, syrové maso z velryb nebo karbanátky z mořských ptáků. (Sun)


Pozn.: 1 libra = přibližně 34 korun

Footballový boulevard – pátek 24.6.2016