Footballový boulevard – neděle 14.02.2016

Manchester United je připraven zaplatit 70 milionů liber za Pierre-Emericka Aubameyanga, jakož i další fotbalové fámy ve výběru z internetových, resp. papírových stránek britských médií.

Footballový boulevard – neděle 14.02.2016
PŘESTUPOVÉ FÁMY

Budoucí kouč Manchesteru City Pep Guardiola si v létě chce na Etihad Stadium přivést obránce Davida Alabu, jehož hodnota se odhaduje na 40 milionů liber. Pokud City tuto částku skutečně zaplatí, udělají z Rakušana nejdražšího krajního beka všech dob. (Daily Star)


Další letní posilou Citizens by měl být obránce John Stones z Evertonu, za toho jsou ochotni zaplatit nejen penězi, ale také hráči – třeba Wilfriedem Bonym, Jesusem Navasem nebo Eliaquimem Mangalou. (People)

Nejistá je rovněž budoucnost záložníka Yayi Tourého, ten se prý o svých dalších krocích rozhodně až v létě. Hodně záleží na tom, jak se bude Manchesteru City v klíčové části sezóny dařit a jak velkou toho bude sám Touré součástí. (Express)

Pokud se José Mourinho stane koučem Manchesteru United, pokusí se z PSG vykoupit osmadvacetiletého útočníka Edinsona Cavaniho. Jeho cena se pohybuje někde na hranici 35 milionů liber. (Lta Sport Press)

Podle jiných zdrojů se United pokusí spíše o Pierre-Emericka Aubameyanga z Borussie Dortmund. Ten by však stál dvakrát tolik – rovných 70 milionů liber. (Daily Mail)

Nejmenovaný čínský klub prý jeví intenzivní zájem o záložníka Marouaneho Fellainiho z Manchesteru United. (Daily Star)

Skvělé výkony Riyada Mahreze v dresu Leicesteru City nezůstaly bez povšimnutí, o hráče v létě budou usilovat Manchester City nebo Borussia Dortmund. (Le Beteur)

Záložník Mesut Özil je spojovaný s možným přestupem do Barcelony, ale Arsenal věří, že německého fotbalistu ve svém kádru udrží. (Sunday Telegraph)

Gunners chtějí spíše posilovat, než oslabovat – v jejich hledáčku uvízl středopolař N´Golo Kanté, který letos předvádí fantastické výkony v dresu Leicesteru. (Mirror)

OSTATNÍ FÁMY


Vedení Bayernu Mnichov není spokojené s tím, že Pep Guardiola s tak velkým předstihem oznámil letní přesun do Manchesteru City, a prý zvažuje trenérův vyhazov. (Express)

Guardiola už podle nich myslí hlavně na Manchester a není v Mnichově duchem přítomen. To dokládá i další informace: španělský kouč převezme Citizens i v případě, že se nekvalifikují do příštího ročníku Ligy mistrů. (Mirror)

Pokud Leicester dotáhne svou úžasnou cestu až do konce a vyhraje letos ligový titul, pak si hráči mezi sebou rozdělí milion liber na odměnách a navíc dostanou zaplacenou cestu do Las Vegas. (Sun)

... A JEDNA NAKONEC

Útočník Daniel Sturridge z Liverpoolu dostal od vedení klubu zákaz nošení klobouku jeho vlastní značky, protože hráči Reds jsou vázáni sponzorskou smlouvu a na klubové akce mohou nosit jenom oblečení svých sponzorů – s výjimkou obuvi. (Sun)


Pozn.: 1 libra = přibližně 35 korun

Footballový boulevard – sobota 13.02.2016