Footballový boulevard – pondělí 06.07.2015

Liverpool zaplatí výkupní klauzuli Christiana Bentekeho, jakož i další fotbalové fámy ve výběru z internetových, resp. papírových stránek britských médií.

Footballový boulevard – pondělí 06.07.2015
PŘESTUPOVÉ FÁMY

Liverpool je připraven aktivovat výkupní klauzuli útočníka Christiana Bentekeho z Aston Villy a zaplatit za hráče 32,5 milionu liber. (Daily Express)


Raheem Sterling stále neví, zda příští sezónu stráví v Liverpoolu nebo v Manchesteru City. Reds v pondělí začíná předsezónní příprava a na té se Sterling bude hlásit – jenže zda poletí na turné po Bangkoku, to zatím jisté není. (Independent)

Manchester City je totiž ochoten za Sterlinga zaplatit 50 milionů liber, které Reds požadují. V takovém případě si dokonce na svou odměnu sáhne i Sterlingův hráčský agent – jen proto, aby k přestupu opravdu došlo. (Telegraph)

V podobné situaci jako Sterling je i brankář David De Gea – rovněž on zahájí pondělní přípravu s Manchesterem United, byť ho média neustále spojují s přesunem do Realu Madrid. (Cautro)

Manchester United už prý dokonce za De Geu hledá náhradu, vyhlédl si Asmira Begoviće ze Stoke. Ten by však dle různých zdrojů měl zamířit do Chelsea. (Daily Mirror)

Arsenal se spojil se zástupci katalánské Barcelony, aby s nimi mohl vyjednávat o možném příchodu španělského útočníka Pedra. (Independent)

Další velkou posilou Gunners by se mohl stát osmadvacetiletý chilský záložník Arturo Vidal, který momentálně hájí barvy italského Juventusu. (Metro)

Obránce Toby Alderweireld s největší pravděpodobností přetaví své loňské hostování v Southamptonu v trvalý přestup, ačkoliv se do celé situace snaží vmísit ještě Tottenham. (Talksport, Daily Mirror)

Čtyřiadvacetiletý útočník Georginio Wijnaldum zřejmě bude první letní posilou Newcastlu, nizozemský kanonýr už ani nefiguruje v kádru PSV Eindhoven pro začátek letní přípravy. (Telegraph)

Naopak Charlie Austin kádr Magpies zřejmě neposílí, jelikož klub ze severovýchodu Anglie není ochoten za hráče zaplatit víc, než 12 milionů liber. QPR přitom žádají milionů 15. (Daily Mail)

Bývalý trenér francouzské reprezentace Raymond Domenech vzkázal Morganu Schneiderlinovi, aby vůbec neotálel a co nejdříve zkompletoval svůj přestup do Manchesteru United. (Sun)

... A JEDNA NAKONEC


Steven Gerrard už je v klubu LA Galaxy miláčkem fanoušků – a to ještě neodehrál ani minutu. Hned v prvním duelu svého týmu, do kterého ještě nenaskočil, totiž těm nejvěrnějším příznivcům koupil pivo. (Daily Mail)

Pozn.: 1 libra = přibližně 38 korun

Footballový boulevard - neděle 05.07.2015