Footballový boulevard – neděle 17.05.2015

Chelsea chystá z Manchesteru City vykoupit Džeka a Tourého, jakož i další fotbalové fámy ve výběru z internetových, resp. papírových stránek britských médií.

Footballový boulevard – neděle 17.05.2015
PŘESTUPOVÉ FÁMY

Chelsea se v létě bude ucházet o bosenského útočníka Edina Džeka z Manchesteru City, vedení Citizens je připraveno vyslechnout jakoukoliv její nabídku. (Sunday Mirror)


Dalším hráčem z kádru Citizens, kterého se Chelsea chystá získat, je dvaatřicetiletý záložník Yaya Touré. (Sunday Express)

Obránce Virgil van Dijk ze skotského Celtiku je blízko přestupu do Premier League, největší zájem o něj mají Everton a Southampton. (Mail on Sunday)

Saints navíc zvažují nákup obránce Kierana Trippiera z Burnley, jenž by v jejich kádru mohl nahradit Nathaniela Clyna – hráče neustále koketujícího s přestupem do Manchesteru United. (Mail on Sunday)

Útočník Thomas Müller z Bayernu Mnichov a brankář Petr Čech z Chelsea – to jsou v současné době dva hlavní přestupové cíle Manchesteru United. (London Evening Standard)

Zájem o Čecha ze strany Red Devils je pochopitelný i proto, že David De Gea stále hlasitěji mluví o svém přestupu do Realu Madrid. Po skončení sezóny dokonce plánuje svolat celou svou rodinu a poradit se s ní na dalším postupu. (Daily Star Sunday)

Pokud si však v Manchesteru myslí, že na De Geovi trhnou balík, zřejmě se pletou. Real Madrid prý za brankáře určitě nezaplatí víc, než za něj United dali Atlétiku Madrid – tedy 18 milionů liber. (Sunday Mirror)

Dvaadvacetiletý brazilský křídelník Felipe Anderson z italského Lazia Řím – i to je další potenciální posila „rudých ďáblů“ z Old Trafford. (Sunday People)

Velký otazník se vznáší nad budoucností rychlonohého křídelníka Naniho, který je kmenovým hráčem Manchesteru United, ale letošní sezónu tráví na hostování ve Sportingu Lisabon. Byť jsou s jeho výkony ve Sportingu spokojení, požadovaných 15 milionů liber za něj zaplatit nehodlají. (Sun)

Manchester City chystá nabídnout 80 milionů liber za velšského křídelníka Garetha Balea z Realu Madrid – a zároveň doufá, že touto nabídkou vyřadí ze hry konkurenční United. (Sun)

Trenér Louis van Gaal však o Balea dost možná ani zájem nemá, jeho velkou letní posilou je totiž někdo úplně jiný – záložník Paul Pogba z Juventusu. (Observer)

Liverpool chce vyztužit svou zálohu o Asiera Illarramendiho, pětadvacetiletého středopolaře Realu Madrid, který je prý na prodej. (Sunday People)

OSTATNÍ FÁMY

Spekulace ohledně budoucnosti Sama Allardyce na lavičce West Hamu neutichají, podle nejnovějších zpráv by měl zkušeného kouče v létě nahradit jeden z dvojice Slaven Bilić – Rafael Benítez. (Mail on Sunday)


Trenér Arséne Wenger prý vůbec netuší, co bude dělat, až jednou skončí s trénováním. Potají proto sleduje Alexe Fergusona a zjišťuje, jak svůj volný čas tráví on. (ESPN)

Podle bývalého obránce Jamieho Carraghera by se už Steven Gerrard neměl vracet do Liverpoolu – a to ani na krátké zimní hostování, kdy má americká liga přestávku. (Sky Sports)

... A JEDNA NAKONEC


Trenér Newcastlu John Carver zakázal všem svým hráčům číst noviny a sledovat televizi. Nechce totiž, aby se před posledním ligovým zápasem nechávali zbytečně vystresovat tím, že ještě stále mohou sestoupit do druhé ligy. (Evening Chronicle)

Pozn.: 1 libra = přibližně 38 korun

Footballový boulevard - sobota 16.05.2015