Footballový boulevard – sobota 18.04.2015

Gonzálo Higuaín je středem zájmu předních anglických celků, jakož i další fotbalové fámy ve výběru z internetových, resp. papírových stránek britských médií.

Footballový boulevard – sobota 18.04.2015
PŘESTUPOVÉ FÁMY

Brankář David De Gea se podle španělské televize La Sexta dohodnul na svém letním přestupu z Manchesteru United do Realu Madrid. (Mirror)


Arsenal a Manchester United shodně jeví zájem o argentinského útočníka Gonzála Higuaína, který je neustále spojován s letním odchodem z Neapole. (Talksport)

Obránce Thomas Vermaelen, jenž od svého letního přestupu z Arsenalu do Barcelony neodehrál za Katalánce jediný zápas, možná v létě zamíří do Evertonu. (Metro)

Liverpool chce pro příští sezónu získat brankáře Petra Čecha z Chelsea tak moc, že i za pouhé roční hostování je ochoten londýnskému celku zaplatit 7 milionů liber. (Sun)

Útočník Charlie Austin se nemusí obávat případného pádu QPR do druhé ligy – pokud bude chtít, určitě si Premier League zahraje i příští rok. Zájem o jeho služby jeví Southampton a Newcastle. (Mirror)

Vedení Manchesteru United doufá, že útočník Danny Ings z Burnley odmítne nabídku Liverpoolu a raději se upíše klubu z Old Trafford. (Telegraph)

OSTATNÍ FÁMY

Britská média neustále řeší otázku, do jakého klubu v létě zamíří trenér Jürgen Klopp, jenž s předstihem oznámil svůj konec v Borussii Dortmund. Určitě to nebude Chelsea, Klopp prý napsal přímo kouči Josému Mourinhovi a ujistil ho, že nemá o jeho pozici zájem. (London Evening Standard)


To Pep Guardiola alespoň dle vlastních slov do Anglie určitě nezamíří – a i příští sezónu bude trénovat v Bayernu Mnichov. Navzdory tomu, že během týdne proběhl uvnitř klubu velký rozbroj a Bayern opustili čtyři členové lékařského týmu. (Guardian)

Trenér Garry Monk je po úspěšné sezóně ve Swansea na roztrhání, zájem o jeho služby jeví např. Sunderland. (Wales Online)

Pětatřicetiletý obránce Wes Brown neví, kde bude kopat příští sezónu. Současná smlouva se Sunderlandem mu vyprší v létě a zatím se nezdá, že by mu ji klub hodlal prodloužit. (Northern Echo)

... A JEDNA NAKONEC

Fanoušci nizozemského PSV Eindhoven se pokusili zajímavým způsobem uplatit soupeře – Heerenveenu nabídli 240 lahví piva, pokud zápas s jejich miláčky pustí. Příznivci PSV cítí obrovskou šanci, pokud jejich tým vyhraje, získá po dlouhých 7 letech ligový titul. (Daily Express)


Pozn.: 1 libra = přibližně 38 korun

Footballový boulevard - pátek 17.04.2015