Footballový boulevard – neděle 01.02.2015

Rickie Lambert po pouhém půl roce možná opustí Liverpool, jakož i další fotbalové fámy ve výběru z internetových, resp. papírových stránek britských médií.

Footballový boulevard – neděle 01.02.2015
PŘESTUPOVÉ FÁMY

Trenér Mauricio Pochettino prý dostal od vedení Tottenhamu 60 milionů liber na nákup nových posil. A mladý kouč už si vyhlédl první z nich - útočníka Jay Rodrigueze ze Southamptonu. (Sun on Sunday)


Angažmá útočníka Rickieho Lamberta v Liverpoolu může mít jen jepičí život, už nyní totiž o jeho služby usilují Crystal Palace nebo Hull City. (Sunday People)

Pětadvacetiletý křídelník Jevgen Konopljanka z Dněpru by měl v létě konečně přestoupit do Anglie, jeho cílovou destinací bude s největší pravděpodobností jeden z dvojice Liverpool - Tottenham. (Sunday Express)

Brankář David De Gea je údajně ochoten podepsat s Manchesterem United novou smlouvu, avšak pouze za předpokladu, že v ní bude zakotvena také výkupní klauzule. (Sunday Mirror)

United však aktuálně řeší hlavně svoji děravou obranu, kterou chtějí zacelit nákupem rakouského obránce Aleksandara Dragoviće z Dynama Kyjev. (Tutto Mercato Web)

Naopak brazilský záložník Anderson zřejmě Old Trafford definitivně opustí, už v pondělí by měl podepsat smlouvu s brazilským Internacionalem. (Mail on Sunday)

Německý křídelník Marco Reus z Borussie Dortmund, který je poslední dobou stále častěji spojován s možným přesunem do Anglie, zřejmě zamíří do londýnského Arsenalu. Prý proto, že chce pracovat pod koučem Arsénem Wengerem. (Daily Star)

Trenér Newcastlu John Carver údajně nehodlá v lednu nikoho kupovat, protože už teď má dostatečně silný kádr a nikoho nového nepotřebuje. (Newcastle Chronicle)

OSTATNÍ FÁMY

Útočník Diego Costa z Chelsea si pochválil, jak skvělý týmový duch a soudržnost na Stamford Bridge v letošní sezóně panuje. (Sunday Telegraph)


Mnohem méně důvodů k radosti má kouč José Mourinho, který zřejmě vyfasuje od vedení Premier League trest za to, že se nedostavil na tiskovou konferenci před ligovým zápasem s Manchesterem City. Účast trenérů na této tiskovce je totiž povinná. (Observer)

Útočník Marouane Chamakh z Crystalu Palace je pořádný smolař. Poté, co se v sobotu po měsíc a půl trvající pauze vrátil na hřiště, ihned si v duelu proti Evertonu zlomil nos. Kouč Alan Pardew přesto doufá, že Chamakh bude schopen hned příští víkend opět hrát. (Mail on Sunday)

...A JEDNA NAKONEC


Liverpool plánuje obehnat své tréninkové centrum 4,5 metru vysokým plotem. Chce totiž zabránit tomu, aby se na jeho tréninky dostávali neukáznění fanoušci či přímo špioni konkurenčních klubů, kteří pak mohou vyzradit taktiku Reds na nejbližší utkání. (Liverpool Echo)

Pozn.: 1 libra = přibližně 37 korun

Footballový boulevard - sobota 31.01.2015