Footballový boulevard – sobota 18.10.2014

Obránce Dani Alves v létě zamíří do Manchesteru United, jakož i další fotbalové fámy ve výběru z internetových, resp. papírových stránek britských médií.

Footballový boulevard – sobota 18.10.2014
PŘESTUPOVÉ FÁMY

Pravý obránce Dani Alves by měl v létě, kdy mu vyprší smlouva s Barcelonou, zamířit do Manchesteru United. (Daily Express)


Trenér West Bromwiche Alan Irvine varuje všechny zájemce o Saida Berahina, zejména pak Tottenham, že jednadvacetiletý útočník má cenu nejméně 15 milionů liber. (Daily Mail)

Třiadvacetiletý turecký obránce Semih Kaya z Galatasaraye údajně odmítne nabídku od Atlétika Madrid, aby se namísto toho mohl přesunout do Manchesteru United. (Daily Mirror)

Tým z Old Trafford pokukuje také po Ryanu Shawcrossovi ze Stoke City, ale „hnčíři“ poslali do Manchesteru jasný vzkaz – tento hráč není na prodej. (Manchester Evening News)

Byť zatím v prvním týmu Manchesteru United příliš šancí nedostává, je mladý záložník Adnan Januzaj připraven o své místo v sestavě bojovat. (Daily Mail)

OSTATNÍ FÁMY


Velšský útočník Ched Evans, který si odseděl svůj trest za znásilnění dívky, by se mohl vrátit do vrcholového fotbalu. Dvouletou smlouvu mu prý nabízí Sheffield United. (Sun)

To útočník Diego Costa z Chelsea si teď nespíš chvíli nezahraje, podle některých zpráv má problémy se zadním stehenním svalem a čeká ho třítýdenní pauza. (Daily Telegraph)

Trenér Mauricio Pochettino vysekl poklonu svému krajanovi – útočníkovi Sergiu Agüerovi z Manchesteru City. „Dívat se na jeho hru je stejný zážitek, jako poslouchat klasickou hudbu. Jako poslouchat Mozarta,“ uvedl šéf Tottenhamu. (Daily Mirror)

Swansea se možná stane prvním týmem v historii Premier League, který zakáže svému hráči reprezentovat rodnou zemi. Velšský klub totiž nechce pustit útočníka Wilfrieda Bonyho do Afriky, kde řádí smrtící ebola. (Daily Express)

Kouč José Mourinho nemá problém s tím, že jeho kolega Arséne Wenger nebyl potrestán za vzájemný incident, ke kterému mezi oběma muži v minulém kole došlo. Jedním dechem ale dodal, že udělat něco takového on, určitě trest dostane. (Times)

...A JEDNA NAKONEC

Italský útočník Graziano Pellé se jako mladý nevěnoval jenom fotbalu, ale také výborně tancoval. „Matka ze mě chtěla tanečníka, otec fotbalistu. Tak jsem dělal oboje. Jednoho dne jsem se ale musel rozhodnout – a vyhrál fotbal,“ vzpomíná kanonýr Southamptonu. (Daily Mirror)


Pozn.: 1 libra = přibližně 35 korun

Footballový boulevard - pátek 17.10.2014