Vychytá Schmeichel Ronalda? Koho sledovat – 14.10.2014

Poslední den dlouhého šestidenního kvalifikačního cyklu je tu a s devíti zápasy nám až pod nos přilétne další zásoba kvalitního fotbalu. Poradí si Kasper Schmeichel s nejlepším fotbalistou světa? Prodlouží Irsko stoprocentní bilanci i na hřišti světových šampionů? Dnes večer se bude na co dívat...

Vychytá Schmeichel Ronalda? Koho sledovat – 14.10.2014
Schmeichel má před sebou tvrdý oříšek – Cristiana Ronalda

Souboj prvního s posledním… Málokdo by po tomto výroku tušil, že Dánsko sehraje kvalifikační duel proti Portugalsku. Tým okolo Cristiana Ronalda však nezvládl první zápas s Albánií a po prohře dokonce přišel o trenéra. Teď bude muset nejlepšímu hráči světa čelit brankář Leicesteru City Kasper Schmeichel, před nímž opět nastoupí William Kvist z Wiganu a největší hvězda Dánů Christian Eriksen, jenž obléká dres Tottenhamu. Portugalci mají v nominaci jediného anglického krajánka, pro stopera Southamptonu José Fonteho je to navíc vůbec první povolání do reprezentačního áčka.

Irsko je zatím stoprocentní, teď jej však čeká zápas na hřišti mistrů světa

Když dokážete nejvíc, co ve fotbalovém životě dokázat můžete, je logické, že musí přijít maličké vyhoření. Částečně to potkalo Nizozemce, nyní čelí podobné výzvě i Němci. Mistři světa nedokázali bez hvězdy Arsenalu Mesuta Özila uhrát ani bod v Polsku a nyní doma čelí Irsku – s Lukasem Podolskim a André Schürrlem v kádru. Irsko je zatím stoprocentní a rádo by další korálek na šňůrku přidalo i v Gelsenkirchenu. Kromě nejlepšího kvalifikačního střelce evropské historie Robbieho Keana bude manažer Martin O’Neill spoléhat především na záložníka Norwiche Wese Hoolahana, křídelníky McGeadyho (Everton) s McCleanem (Wigan) a stopery Wilsona (Stoke) a O’Sheae (Sunderland).

Szczesny čelí divokým Skotům, touží udržet třetí nulu

Jen čtyři týmy zatím nedostaly v kvalifikaci na Euro 2016 ani jeden gól. Reprezentace Chorvatska, Islandu i Anglie to dokázaly už ve třech zápasech, teď čeká třetí kolo i Poláky a gólmana Arsenalu Wojciecha Szcesnyho v jejich brance. V sobotu se Polsku podařilo vyřídit i Němce, takže skotský výběr nepředstavuje zas až tak děsivou překážku. Hlavním zdrojem nebezpečí bude útočné duo Steven Naismith – Steven Fletcher, které pálí jak v reprezentaci, tak i v Evertonu, respektive Sunderlandu.

Úterní program kvalifikace na Euro 2016:
20:45 Dánsko – Portugalsko
20:45 Faerské ostrovy – Maďarsko
20:45 Finsko – Rumunsko
20:45 Gibraltar – Gruzie
20:45 Německo – Irsko
20:45 Polsko – Skotsko
20:45 Řecko – Severní Irsko
20:45 San Marino – Švýcarsko
20:45 Srbsko – Albánie