Do Anglie přijede trpaslík. Koho sledovat – 09.10.2014

Přesně po měsíci se vrací kvalifikace na mistrovství Evropy 2016 ve Francii. Dnešní devítičlennou porci zápasů okoření z pohledu fanouška Premier League samozřejmě utkání Anglie, která hostí San Marino. Oči slovenských příznivců se nicméně s jistotou upnou na domácí šlágr se Španělskem.

Do Anglie přijede trpaslík. Koho sledovat – 09.10.2014
Otázka zní „kolik?“. Anglie pokračuje v kvalifikaci doma proti San Marinu

Vstup Anglie do kvalifikace byl fantastický. Danny Welbeck dvěma góly rozhodl o převelice důležitém vítězství ve Švýcarsku, a i díky tomu dnes mohou svěřenci Roye Hodgsona s klidnou hlavou rozstřílet San Marino. Tradičně čistě z Premier League složená nominace má ve svých řadách několik zářivějších opor. Kromě švýcarského střelce z Arsenalu bude útok tvrdit i kapitán Wayne Rooney. Premiérový start v reprezentaci naopak vyhlíží obránce Nathaniel Clyne ze Southamptonu.

Hvězdy Chelsea na Slovensku. Dobijí Costa s Fábregasem i Žilinu?

V Premier League v současnosti patrně nehrají fotbalisté s lepší formou. Cesc Fábregas a Diego Costa si po letním příchodu Anglii zcela podmanili, první jmenovaný vládne tabulce asistencí, druhý zase té střelecké. Teď se hvězdné duo Chelsea postaví Slovákům, jejichž obranné řady bude strážit i liverpoolský Martin Škrtel. Na straně obhájců evropského poháru pak v sestavě patrně nebude chybět ani David Silva. V nominaci jsou dále i César Azpilicueta, Santi Cazorla a David de Gea. Utkání zdobí punc šlágru, zatímco Španělé s přehledem porazili Makedonii, Slovensko překvapivě vyhrálo na Ukrajině, tudíž se dnes bojuje o první místo v tabulce skupiny C.

Švédsko, to není jen Ibra. Porazí Olsson s Larssonem Rusko?

Že Zlatan není bůh a i on se může zranit, víme už z předchozích týdnů. Hlavní útočná hrozba švédského národního týmu pravděpodobně nestihne ani kvalifikační utkání s Ruskem, byť v nominaci figuruje. Alespoň částečně eliminovat jeho absenci se pokusí i Sebastian Larsson, záložník Sunderlandu. Spolu s ním v základní sestavě nastoupí patrně i Martin Olsson z Norwiche. Ve start doufá i jeho jmenovec Jonas z West Bromwiche, který ale při remíze v Rakousku nehrál. Rusové, kteří před měsícem rozstříleli Lichtenštejnsko, naproti tomu mají až na jednu výjimku tým složený čistě z hráčů domácí Premier Ligy.


Čtvrteční program kvalifikace na EURO 2016:
20:45 Anglie – San Marino
20:45 Bělorusko – Ukrajina
20:45 Lichtenštejnsko – Černá Hora
20:45 Litva – Estonsko
20:45 Makedonie – Lucembursko
20:45 Moldavsko – Rakousko
20:45 Slovensko – Španělsko
20:45 Slovinsko – Švýcarsko
20:45 Švédsko – Rusko