Footballový boulevard – pondělí 08.09.2014

Manchester United a jeho věčný, leč neúspěšný boj o středního záložníka, jakož i další fotbalové fámy ve výběru z internetových, resp. papírových stránek britských médií.

Footballový boulevard – pondělí 08.09.2014
PŘESTUPOVÉ FÁMY

Manchester United a Manchester City zkoušely v létě podepsat 21letého záložníka Benficy Andrého Gomese. Za portugalského reprezentanta nabízely celky z průmyslového města 14 milionů liber. (Daily Express)

Red Devils nevzdají snahu o získání Arturo Vidala z Juventusu. Hvězdu Chile budou chtít koupit i v zimním přestupním termínu. (Tuttosport)

Manažer Crystal Palace Neil Warnock propustí několik svých hráčů. Pár dní poté, co zkušený trenér převzal otěže londýnského celku, odejdou z jeho řad obránci Paddy McCarthy, Peter Ramage a záložníci Jimmy Kebe a Owen Garvan. Ve všech případech by mělo jít o hostování. (Daily Mirror)

Otřesem mozku z finále MS známý Christoph Kramer by mohl brzy změnit působiště. Manchester United, Real Madrid i Juventus, ti všichni mají o 23letého záložníka, který momentálně hostuje v Mönchengladbachu z Leverkusenu, zájem.

OSTATNÍ FÁMY

Prezident UEFA Michel Platini upozornil Francka Ribéryho, že jako hráč nerozhoduje o tom, zda bude reprezentovat svou zemi, nebo ne. Svému krajanovi pohrozil, že podle regulí FIFA mu za odmítnutí nominace hrozí třízápasový distanc v klubu. (Daily Telegraph)

Manchester United vyvrátil klepy o tom, že Radamel Falcao lže o svém věku. 28letý forvard má mít podle několika zdrojů už třicet let. (Daily Mail)

DJ Campbell – útočník Blackburnu, jenž je v současné době na hostování v Milwallu, přiznal, že zvažoval ukončení kariéry. Tak moc jej prý vzalo nařčení z ovlivňování zápasů. (Daily Express)

A ještě jednou Man United. Legenda Liverpoolu Graeme Souness prohlásil, že Rudé ďábly čeká dlouhá a bolestivá cesta, pokud bude Louis van Gaal trvat na formaci 3-5-2. (Daily Express)

Toni Kroos nenechá na svém bývalém zaměstnavateli nit suchou. 24letý záložník Realu Madrid prý odchodu z Bayernu nelituje a dodal, že přestupem udělal krok dopředu. (Sky Sports)

Wayne Rooney se nechal slyšet, že pouští svému reprezentačnímu kolegovi Raheemu Sterlingovi videa bývalého nizozemského fotbalisty Marca Overmarse, jelikož mu ho prý připomíná. (Guardian)

Švýcarský trenér Vladimir Petković prohlásil, že jeho tým je na stejné úrovni jako Anglie a z Hodgsonova týmu nemá pražádný strach. (Daily Telegraph)

Mezitím si manažer skotského národního týmu Gordon Strachan postěžoval na rozhodčího zápasu jeho celku v Německu (2:1). Norský sudí Svein Oddar Moen učinil několik kontroverzních rozhodnutí a jeho výkon by podle Strachana měl jít pod drobnohled. (Daily Record)

V sestavě Gibraltaru proti Polsku (0:7) včera nastoupili dva policisté, hasič, úředník a pouze dva profesionální fotbalisté. (Daily Mail)

…A JEDNA NAKONEC

Lionel Messi se vrátil na vrchol. Alespoň ve hře FIFA 15, kde hodnocením pokořil všechny další hráče, včetně nejlepšího fotbalisty světa za minulý rok i sezónu Cristiana Ronalda. Argentinec má ranking 93, Ronaldo o bod méně. (Metro)

Pozn.: 1 libra = přibližně 35 korun

Fotbalový boulevard - neděle 07. 09. 2014