Konec? S tím za Dani Alvesem nechoďte! Veterán z Paříže chce bojovat i na MS 2022

Funkční veterán Dani Alves je po zranění kolena v pravidelném vytížení již od listopadu loňského roku a se základní sestavou v Paris Saint-Germain nemá problém ani ve svých pětatřiceti letech.

Konec? S tím za Dani Alvesem nechoďte! Veterán z Paříže chce bojovat i na MS 2022

Tím spíš, že ačkoliv přišel do Parku princů z Juventusu jakožto krajní obránce, německý trenér Thomas Tuchel ho klidně využívá v záložní řadě - ať už na pravé straně, nebo přímo ve středu.

"Trenér více využívá moji herní inteligenci, než fyzickou kondici. Mohu ve středu pole přemýšlet dopředu," citoval server eurofotbal.cz slova bývalého beka Sevilly a Barcelony, který v tomto soutěžním ročníku zasáhl do dvaceti duelů.

Pod Eiffelovkou by rád pokračoval i v dalších sezonách, což však bude znamenat prodloužení současné dohody. "Nezáleží to jenom na mě. Kdyby to tak bylo, samozřejmě bych prodloužil," doplnil na webu eurofotbal.cz trojnásobný vítěz Ligy mistrů, jenž má tituly ze Španělska, Itálie i Francie.

Rodák z brazilského Juazeira oddaluje myšlenky na konec aktivní kariéry i kvůli tomu, aby mohl zabojovat i účast na světovém šampionátu v roce 2022, který bude hostit Katar. Kvůli zranění na posledním MS chyběl a v letech 2014 a 2010 na titul s Kanárky nedosáhl. Loučení s trofejí by bylo impozantní tečkou za jeho dlouhou a zářivou kariérou. "Mým cílem je bojovat o účast na mistrovství světa 2022," uzavřel klubový kolega Verrattiho, Cavaniho, Mbappého a spol., jehož slova si lze přečíst na stránkách eurofotbal.cz.