Tvrdý trest pro hřešící Chelsea! Posilovat bude moci až v létě 2020!

Čerstvého osmifinalistu Evropské ligy z londýnského Stamford Bridge, který má za sebou dva skalpy švédského Malmö, čekají krušnější časy. Minimálně v zákulisí.

Tvrdý trest pro hřešící Chelsea! Posilovat bude moci až v létě 2020!

Chelsea, ve které to má mít po špatných ligových výsledcích nahnuté italský manažer Maurizio Sarri, totiž nesmí v následujících dvou přestupních termínech v létě 2019 a v lednu 2020 uzavírat smlouvy s novými posilami.

Ruský majitel Roman Abramovič tak bude moci nejdříve investovat do nových akvizic až v létě 2020, což se v současnosti jeví jako hodně vzdálený termín.

Jak zaznělo na serveru bbc.com, trest, který FIFA potvrdila poslední únorový pátek, přišel na základě porušování pravidel při registraci hráčů mladších 18 let.

Nevztahuje se však na případné odchody z britské metropole a tak půjde normálně prodávat či posílat nepotřebné zboží na hostování, na což jsou Blues expertem.

Aktuálně šestý tým Premier League, ve kterým by mohl za pár měsíců začít pracovat Petr Čech, jehož může na staré známé adrese čekat role mládežnického trenéra, musí kromě zaplatit i pokutu 600 tisíc švýcarských franků, což je v přepočtu okolo 13,5 milionu korun.

FIFA současně Chelsea, která se může proti rozhodnutí odvolat, poskytla tři měsíce, aby situaci napravila, což by mohlo znamenat i to, že hráči, kteří na Stamford Bridge dorazili s rozporu s pravidly, zase budou muset zmizet.  

P.S.: Sarriho asistent Gianfranco Zola musel podruhé během pár dní navštívit nemocnici. Po operaci žlučových kamenů totiž došlo komplikacím.