Pět nejlépe vydělávajících hráčů a trenérů sezony 2017/2018?

Ve France Football mají jasno. Hráčem, který si v této sezoně vydělal nejvíce, je barcelonský Lionel Messi, jenž se jako jediný na planetě dostal přes hranici 100 milionů eur a zastavil se na cifře 126 milionů eur.

Pět nejlépe vydělávajících hráčů a trenérů sezony 2017/2018?

Kromě základního platu na Camp Nou a také s tím souvisejících prémií za výkony jsou ve výsledné částce zahrnuty také sponzorské peníze a další příjmy z reklamních aktivit.

Na druhé pozici je Cristiano Ronaldo s 94 miliony eur a pro někoho může být zajímavé, že ještě v loňském roce bylo pořadí opačné - žebříčku vládl se 87,5 miliony eur CR7 a hvězdný Argentinec byl se se sumou 76,5 milionů eur druhý.

V první pětici jsou zástupci jsou dva zástupci Realu, dva zástupci Barcelony a jeden exkatalánský útočník, jenž si aktuálně vydělává na pomyslný chleba (v jeho případě spíš celou síť pekáren) pod Eiffelovkou v pařížském Parku princů.

Asi největším překvapením v TOP 5 je přítomnost stopera Barcy a manžela Shakiry Gerarda Piquého, o jehož 29 milionech eur si mohou zdát i esa jako Edinson Cavani, Robert Lewandowski, Eden Hazard, Paul Pogba, Antoine Griezmann, Luis Suárez, Paulo Dybala či Mohamed Salah

Mezi trenéry jsou rozdíly těsnější. Číslem 1 je portugalský šéf Manchesteru United José Mourinho, jenž si přišel na 26 milionů eur. Ještě před renomované odborníky jako Diego Simeone, Zinedine Zidane a Josep Guardiola se dokázal vklínit italský nestor Marcelo Lippi, jemuž díky čínskému národnímu mužstvu připlulo na účet 23 milionů eur. Řada evropských kolegů mu může pouze závidět.

Nejlépe vydělávající hráči:

1. Lionel Messi - 126 milionů eur
2. Cristiano Ronaldo - 94 milionů eur
3. Neymar - 81,5 milionů eur
4. Gareth Bale - 44 milionů eur
5. Gerard Piqué - 29 milionů eur

Nejlépe vydělávající trenéři:

1. José Mourinho - 26 milionů eur
2. Marcelo Lippi - 23 milionů eur
3. Diego Simeone - 22 milionů eur
4. Zinedine Zidane - 21 milionů eur
5. Josep Guardiola - 20 milionů eur