Drogba podepsal novou smlouvu do roku 2010

Útočník Chelsea Didier Drogba zůstane v londýnském klubu až do roku 2010. Osmadvacetiletý reprezentant Pobřeží slonoviny, jenž do týmu přišel v roce 2003 za 24 milionů liber z Olympique Marseille, dnes podepsal novou čtyřletou smlouvu. Oznámili to zástupci anglických šampionů na oficiální internetové stránce.

Drogba podepsal novou smlouvu do roku 2010
"Nehraji dobře jen proto, že jsem chtěl získat novou smlouvu. Hraji dobře proto, že se tu cítím skvěle a jsem šťastný, že mohu trénovat s kamarády," uvedl Drogba na serveru. Věří prý, že jeho hra v Chelsea se bude ještě zlepšovat.

Už nyní je ale nejlepším střelcem klubu v Lize mistrů a s pěti brankami se dělí o vedení v pořadí kanonýrů nového ročníku prestižní soutěže. Naposledy se trefil v úterním zápase v Barceloně, kde v nastaveném čase rozhodl o remíze 2:2.

Drogbovo místo v základní sestavě přitom bylo před sezonou nejisté poté, co trenér José Mourinho v létě koupil ukrajinského kanonýra Andreje Ševčenka. Ten ale zatím zaostává za očekáváním, zatímco Drogba září. V patnácti zápasech dal deset gólů.

[ 3. 11. 2006 - ČTK / eFotbal.cz l Foto: Reuters ]