Zúčtování: (Plzeňští) fanoušci, zakročte! Jen vy můžete

Zápis z úterního jednání Komise rozhodčích je krátký jako už dlouho ne a podle očekávání zmiňuje jediné jméno. Hříšníkem kola se stal teprve osmadvacetiletý sudí Pavel Orel poté, co v zápase Plzně se Slováckem zbaštil Zemanův pád i s navijákem a nařídil penaltu. Pro mladého rozhodčího je to už druhý trest v sezoně. 

Zúčtování: (Plzeňští) fanoušci, zakročte! Jen vy můžete
  1. minuta, teatrální pád, penalta, Bakošův 100. gól, dvouzápasový trest. „Pavel Orel se dopustil hrubé chyby, když nesprávně nařídil ve prospěch Viktorie Plzeň pokutový kop v 66. Minutě. Rozhodčímu utkání pozastavuje komise rozhodčích delegace na dvě soutěžní utkání v utkáních ePojisteni.cz ligy a Fortuna národní ligy,“ píše se v komuniké ze zasedání. Pro mladého sudího je to v této sezoně už druhý dvouzápasový trest.

Mimo to by mě také zajímalo, proč Orel nepotrestal Krmenčíkovu odhalenou komedii žlutou kartou, která měla okamžitě následovat, a proč se o tom v komuniké nic nepíše.

Dnes jsem se dočetl, že Pavel Orel je jedním ze známých Berbrových vykonavatelů, a tak se vlastně ani není čemu divit, že se penalta kopala. Tomuto tvrzení by nahrával i fakt, že před měsícem pykal za to, když v Boleslavi nenařídil penaltu ve prospěch Sparty, ale na druhou stranu to není zas tak dávno, co jej „sparťanský“ Deník Sport zařadil do trojlístku sudích, kteří jako jediní nepodlehli mocnému vlivu plzeňského loutkaře. To, že rozhodčí pískne Plzni (absolutně vymyšlenou) penaltu, ještě přeci nemusí automaticky znamenat, že dostal notičky. Mohl se prostě jen špatně rozhodnout. A budu se opakovat, kdyby měl rozhodčí možnost okamžitě si pustit celou situaci na videu a uvědomit si, za jakého blbečka by před celým národem byl, kdyby ji pískl, nic z toho bychom teď nemuseli řešit.

Ale pojďme dál…

Tomu, že se v neděli penalta pískala po právu, nevěří ani ti nejzarytější plzeňští fanoušci, ale právě oni jsou jediní, kteří s tím mohou něco udělat. Pokud jim tedy nevadí, že jsou jejich hráči pro smích a celé Plzni dělají ostudu. Teď mluvím o plzeňských, protože jejich případ je nejčerstvější, ale platí to pro všechny fans v republice. Co je totiž Zemanovi do toho, že je před celou zemí a novináři za šaška, když doma ho milují.

Nic se nezmění, dokud kotel před domácím zápasem následujícím po podobné šaškárně nerozvine choreo „Martine, Michaeli, Josefe, Ruslane, Jakube, Davide… máme vás rádi, ale simulaci nestrpíme.“ Jedině v tu chvíli se možná kluci opravdu zastydí a jedině tehdy si to vezmou k srdci.

Nejtrestanější sudí:

(číslo udává celkový počet zápasů, na které byla sudímu v této sezoně pozastavena delegace)

Martin Nenadál   12

Jiří Houdek          8

Radim Dresler     8

Miroslav Zelinka 5

Emanuel Marek   5

Vyhledávací databázi trestů rozhodčích naleznete na Reflist.cz

Plzeň na Nobelovu cenu (s)míru. Sjednotila Spartu se Slavií!

Pelta: Vaněk a spol. jsou partyzáni. Lavi a Vyšehrad mají látku na celý rok!