Uvaří se Čech v tureckém kotli? Koho sledovat – 10.10.2014

Další kvalifikační den, dalších devět zápasů. Pátečnímu programu jednoznačně vévodí utkání českého výběru na půdě Turecka. I jinde se ovšem bude na co koukat, Wales hostí Bosnu a Hercegovinu, „Angličany“ nabytá Belgie zase plánuje při svém vstupu rozstřílet Andorru.

Uvaří se Čech v tureckém kotli? Koho sledovat – 10.10.2014
Čech a Rosický opět v plném vytížení. Nastoupí v Turecku i Vydra?

Před měsícem se Českem proháněla euforie. Šťastně, ale přece porazil národní tým Nizozemsko – bronzového medailistu z mistrovství světa. Teď má Čech, Rosický a spol. před sebou další obtížný duel na půdě Turecka, na které má obzvlášť brankář Chelsea peprné vzpomínky. Právě na něm a záložníkovi Arsenalu bude česká hra stát. O místo v útoku bojuje i Matěj Vydra z druholigového Watfordu, který je v nominaci i s klubovým spoluhráčem Danielem Pudilem.

Hazard, Kompany and company vstupují do kvalifikace proti outsiderovi

V září Belgie nehrála, dnešní zápas proti Andoře je tak pro Red Devils kvalifikačním startem. Na domácí představení se fanoušci Premier League opravdu mají proč těšit – vždyť trenér Marc Wilmost může postavit jedenáctku čistě z fotbalistů působících v Anglii. Thibaut Courtois, Vincent Kompany, Jan Vertoghen, Eden Hazard nebo Romelu Lukaku, to je jádro belgického nároďáku, okolo nějž se mohou poskládat i další „Angličané“. Obránci Alderweireld s Pocognolim a záložníci Dembélé, Fellaini, Chadli a mladík Januzaj.

Bez Ramseyho. Wales bude proti Bosně a Hercegovině táhnout opět Bale

Na reprezentační výběr Walesu se každý kvalifikační kolo upírají zraky mnoha fanoušků Premier League. Aby ne, s výjimkou největší hvězdy Garetha Balea hrají všichni nominovaní na Ostrovech. Křídelník Realu Madrid zachránil Velšany před měsícem dvěma góly v Andoře, dnes to proti Bosně budou muset vzít na sebe i jeho spoluhráči. Mezi největší jména patří kapitán Ashley Williams a jeho kolega Neil Taylor ze Swansea, Joe Ledley z Crystal Palace nebo Andy King, jenž nastupuje za nováčka ligy Leicester. Kromě Aarona Ramseyho schází Walesu i další záložní opora Joe Allen z Liverpoolu.

Páteční program kvalifikace na EURO 2016:
20:45 Belgie - Andorra
20:45 Bulharsko - Chorvatsko
20:45 Itálie - Ázerbájdžán
20:45 Kypr - Izrael
20:45 Lotyšsko - Island
20:45 Malta - Norsko
20:45 Nizozemsko - Kazachstán
20:45 Turecko - Česko
20:45 Wales – Bosna a Hercegovina