Bezbrankové manchesterské derby okořenil svým zkratem Fellaini

Ve čtvrteční dohrávce 26. kola Premier League na sebe narazily oba týmy z Manchesteru. City doma hostili United. Utkání gól nenabídlo, o zábavu ale bylo díky některým aktérům zápasu postaráno.

Bezbrankové manchesterské derby okořenil svým zkratem Fellaini

Citizens byli od začátku duelu aktivnější a převahu si zachovali po celých devadesát minut. Největší šanci spálil Kun Agüero, který si naběhl na přízemní centr Kevina De Bruyneho, míč se po jeho pokusu ale jen otřel o tyč. Argentinský útočník si v zápase vytvořil celkem devět příležitostí, ani jednou ale nezamířil "do černého".

Utkání ale přesto mělo náboj a vyvrcholilo v 84. minutě, kdy došlo k absolutnímu zkratu u Marouana Fellainiho. Ten fauloval za žlutou Agüera a pár skeund nato ho znovu "sundal" k zemi. Normálně by se jednalo o faul bez druhé žluté, ale Fellaini dal Agüerovi hlavičku, ten toho využil a bylo vymalováno - Red Devils dohrávali v deseti.

Do závěru zápasu nastoupil také uzdravený brazilský útočník Gabriel Jesus, jenž se dokonce střelecky prosadil, ale bohužel pro Josepa Guardiolu a spol. byl v ofsajdu. City tak zůstavají v tabulce čtvrtí, United jsou pátí. Oba mohou ale předskočit třetí Liverpool, jelikož mají zápas k dobru.

VIDEO: Man City - Man United 0:0