V jaké zemi hledá Sparta trenéra a kdo je jí nabízen? Vystřídá Požára Vozábal?

Vše nasvědčuje tomu, že bude letenské angažmá Petra Rady pouze epizodní a ostřílený exreprezentační kouč, který dorazil do Generali arény v březnu, se bude v červnu zase poroučet.

V jaké zemi hledá Sparta trenéra a kdo je jí nabízen? Vystřídá Požára Vozábal?

Sparta by chtěla od léta pracovat s dalším bývalým stratégem českého národního mužstva Pavlem Vrbou. Tomu už měla předložit několik nabídek, ale muž s minulostí v Žilině či Plzni se do metropole příliš nehrne a již nejednou se nechal slyšet, že by rád do zahraničí.

Pakliže by kývl nejslavnější tuzemské značce, znamenalo by to i radikální řez do managementu, do kterého se údajně Danielu Křetínskému moc nechce.

Pražské "S" se tak prostřednictvím generálního ředitele Adama Kotalíka dívá i do zahraničí, konkrétně na Apeninský poloostrov, ovšem žádná konkrétní jména dosud veřejně skloňována nejsou.

Jak informoval portál aktualne.cz, agentury nabízí aktuálně třetímu celku prvoligového peletonu, jehož čeká za pár dní domácí šlágr s Viktorií, také trenéry z německy mluvících zemí.

Od léta by navíc nemusel být na Spartě pouze nový trenérský štáb, ale také nový sportovní ředitel, což je Tomáš Požár.

Kotalík má údajně uvažovat o svém osmatřicetiletém kamarádovi Martinu Vozábalovi, jenž aktuálně vede druholigové Dynamo České Budějovice. Je předsedou a současně generálním manažerem.

Generální ředitel Sparty má s někdejším mládežničkým reprezentantem Česka, jenž si v kariéře zahrál za Slavii, Hradec, Xanthi, Slovácko, Most, Viktorii Žižkov či Zlín, hodně konzultovat fotbalové věci již nyní.

Tu a tam se jihočeský nástupce Karla Poborského, který mu předal žezlo v roce 2015, podle informací aktualne.cz objeví i přímo na Letné...

Tři obránci spojovaní s příchodem do Sparty, která potřebuje projít čistkou