Hamšík atakuje Maradonův rekord, pokoří legendu?

Kapitán italské Neapole Marek Hamšík je pouhé tři trefy od vyrovnání střeleckého klubového rekordu, který stanovil legendární Diego Maradona. Argentinec během svého působení pod Vesuvem nastřílel 115 gólů, slovenský reprezentant jich má nyní na kontě 112. Přepis historických tabulek je tak jen otázkou času.

Hamšík atakuje Maradonův rekord, pokoří legendu?

Hamšík z případného vymazání Maradony z historických tabulek žádnou vědu nedělá. Pokud by se mu to nepodařilo letos, počká si do příštího roku. Letos dal v dresu Neapole v jedenatřiceti ligových zápasech jedenáct branek a i díky němu je SSC na třetím místě Serie A.

Do Neapole si to zamířil před deseti lety a ani on sám tehdy netušil, v jak klíčovou osobnost týmu se vypracuje. Hamšíkovi bude v červenci třicet let a ještě pěkných pár let na nejvyšší úrovni si plánuje. Dost možná v Neapoli, kde by klidně mohl zakončit kariéru. Během posledních let totiž odmítl hned několik nabídek na přestup.

A jak vnímá rekord samotný Hamšík? „Samozřejmě o tom vím, ale že bych to nějak řešil, se říci nedá. Musím myslet na jiné věci, než vyrovnání Maradonova rekordu,“ řekl pro Corriere dello Sport.

„Tři góly sice není tolik, ale únava už je značná a navíc mi bude brzy třicet. Dost možná si budu muset počkat do příští sezony. Musím ale říci, že až se mi to povede, budu na sebe pyšný,“ dodal Hamšík, který pod Sarrim zažívá letos nejlepší sezonu v kariéře.