Monako veze z Dortmundu výhru 3:2, Real vyhrál na Bayernu

Knížecí Monako dokázalo v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů vyhrát na hřišti Dortmundu 3:2 a do odvety si tak poveze velmi dobrou výchozí pozici. Borussii se tak den po teroristickém útoku na hráče bundesligového celku nepodařilo před svými fanoušky zvítězit. Důležitou výhru 2:1 v bitvě gigantů zaznamenal obhájce trofeje Real Madrid, když díky dvěma gólům Cristiana Ronalda vyhrál na půdě Bayernu Mnichov.

Monako veze z Dortmundu výhru 3:2, Real vyhrál na Bayernu

Hráči Dortmundu nastoupili k duelu proti Monaku jen den po bombovém útoku, při kterém na klubový autobus zaútočili teroristé. Exploze zranila obránce Bartru, který se už podrobil operaci. Monako mělo šanci na otevření skóre v 17. minutě, ale Fabinho z přísné penalty těsně minul. Další šanci už ale knížata využila, když se zblízka prosadil Mbappé. Deset minut před poločasem to už bylo o dvě branky, když do vlastní sítě mířil Bender.

Kontaktní gól se německému celku podařilo dát v 57. mintuě, když po efektní přihrávce Aubameyanga naservíroval míč na skórujícího Dembélého Kagawa. Dvoubrankové vedení na kopačky Monaka vrátil v 79. minutě po chybě Piszczeka znovu Mbappé. V závěru se ještě podařilo snížit Kagawovi.

Úvodní čtvrtfinálové utkání Ligy mistrů:

Borussia Dortmund - AS Monako 2:3 (0:2)

Branky: 57. Dembélé, 84. Kagawa - 19. a 79. Mbappé, 35. vlastní Bender. Rozhodčí: Orsato - Tonolini, Manganelli (všichni It.). ŽK: Papastathopulos, Ginter - Jemerson, Lemar, Dirar, Fabinho, Subašič. Diváci: 65.849.

Atlético Madrid - Leicester City 1:0 (1:0)

Branka: 28. Griezmann z pen. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). ŽK: Huth, Benalouane, Albrighton. Diváci: 51.423.

Bayern Mnichov - Real Madrid 1:2 (1:0)

Branka: 35. Vidal - 47. a 77. Ronaldo. Rozhodčí: Rizzoli - Di Fiore, Meli (všichni It.). ŽK: Alonso, Martínez, Vidal - Kroos, Carvajal. ČK: 61. Martínez. Diváci: 70.000.