Ancelotti: Hráči mají v hlavách bitvu s Realem, ale nejdřív se musí pořádně vyspat

Italský kouč Carlo Ancelotti se snaží uklidnit svůj kádr, který již vyhlíží bitvu v Lize mistrů. Bavorský gigant kráčí Bundesligou opět suverénně, což potvrdil i sobotní demolicí Borussie Dortmund 4:1. Nejprestižnější evropská klubová soutěž je ale jiné káva, což ví i zkušený trenér, který potřebuje, aby jeho tým regeneroval a neměl v hlavě přetlak.

Ancelotti: Hráči mají v hlavách bitvu s Realem, ale nejdřív se musí pořádně vyspat

Proti Realu Madrid se nechce hrát nikomu. Každý klub ví, co ho čeká a není snadné uspět. Bayern Mnichov patří mezi nejlepší týmy světa, přesto Bílý balet nahání strach i jeho hráčům. Kouč Carlo Ancelotti ví, že hráči už vyhlížejí blížící se střet, proto potřebuje, aby se místo na soupeře zaměřili spíše na sebe a své výkony.

„Musíme se zaměřit především na naší hru. Do zápasu musíme vlétnout s nasazením a být to my, kdo bude diktovat tempo. Nesmí nás strašit síla soupeře, důležité je soustředit se sami na sebe a hrát na maximum svých možností,“ má jasno kouč Bayernu, co chce před prvním střetem hráčům naordinovat.

„Zápas s Dortmundem mluví výsledkově o jednoduchém duelu, ale soupeř měl svou kvalitu a sebral nám dost sil. Hráči potřebují regenerovat. Teď nesmí mít v hlavě jen hvězdný Real Madrid. Musí se trochu vyspat a nastoupit v plné síle. Naše hra má myšlenku, a pokud se ji budeme držet, nebude nám v cestě za úspěchem nic stát,“ dodává sedmapadesátiletý kouč.