Série dvaceti zápasů bez porážky v podání United je nejhorší v historii

Na dvacet soutěžních zápasů již natáhli hráči Manchesteru United sérii bez porážky. To je sice na jednu stranu parádní číslo, ale při bližším zkoumání už to taková sláva není. V čem je problém?

Série dvaceti zápasů bez porážky v podání United je nejhorší v historii

Ze všech týmů v Anglii, které nepoznaly hořkost porážky alespoň v dvaceti ligových utkáních v řadě, mají rudí ďáblové nejhorší výsledek, přesněji řečeno nejnižší procentuální úspěšnost výher. Parta Josého Mourinha tedy příliš důvodů k oslavám nemá, což pohled na tabulku jen dokumentuje.

Vždyť z oněch dvaceti duelů v Premier League vyhráli United jen pouhou polovinu! Zbylých deset mačů skončilo remízou. V řeči čísel to znamená zisk 40 bodů z 60 možných, jinými slovy ztráta dvaceti bodů, což je znát.

Navíc pokud Arsenal zvládne zápas, který má k dobru, klesnou borci z Manchesteru na šestou příčku tabulky. V tu chvíli by na tom byli jen o jednu pozici lépe, než jejich série bez porážky po prohře s Chelsea 0:4 začala. Navíc už mohlo být dávno po sérii, kdyby Ibrahimovič v úterním duelu na Old Trafford proti Evertonu nezachránil plichtu 1:1 v nastaveném čase ze značky pokutového kopu...

Navíc Pogba a spol. z posledních devíti zápasů hned šestkrát uhráli jen bod, když ztratily s celky jako Stoke, Hull, Bournemouth nebo West Bromwich. A s takovou se o Ligu mistrů, natož o titul, hrát nedá.