Skončí fotbal v Příbrami? Starka bude přemýšlet nad budoucností

Jednatřicetiletý Petr Větrovský překvapivě skončil ve funkci generálního ředitele Příbrami, která má před sebou víkendové domácí utkání s Bohemians Praha 1905. Podle jeho slov se tak stalo kvůli sporům s vedením středočeského města o neustále se zmenšující dotace.

Skončí fotbal v Příbrami? Starka bude přemýšlet nad budoucností

"Naše akademie je jediným sportovním celkem, kterému již třetím rokem vedení města snižuje peníze. Oproti tomu jiným přidává. Naše akademie je jednou z nejlepších v republice, město jsme reprezentovali i v juniorské lize mistrů, ale prostředky se nám stále snižují. Nyní je to o milion méně, než v minulém roce. je to nejnižší podpora snad za posledních deset let. Vzhledem k tomu, že jsem se čtyřikrát zeptal, co děláme špatně, proč se bere jen nám a nedostal jsem odpověď, rozhodl jsem se rezignovat na svou funkci generálního ředitele, jelikož mám dojem, že je to spíš kvůli problémům vůči mně a ne s našimi dětmi. Nechci, aby to naši kluci odnášeli za to, že já jsem zastupitel a že jsem v jiné politické straně. To si rozhodně nezaslouží. Chtěl bych moc poděkovat panu Starkovi za možnost pracovat několik let v této pozici a za šanci a důvěru, kterou mi dal," citoval web fkpribram.cz člena ČSSD.

Město Příbram schválilo pro letošek podporu mládežnického fotbalu ve výši 3 750 000 korun a je to pokles. Loni to bylo přesně o milion korun více. A ještě pár let zpět 9 milionů. Prezident klubu sídlícího nedaleko řeky Litavky Jaroslav Starka dokonce uvedl, že zvažuje odchod z fotbalu...

Ze slov nadřízeného Rezka, Hrušky, Pilíka a spol. bylo cítit skutečně velké zklamání. "Z hlasování ve mně převládá zklamání a smutek. Mám dojem, že někteří zastupitele ani neví, o co se tu jedná. Na rozdíl od nich já se tu starám 25 let o děti, kteří nejen, že hrají fotbal, ale zároveň se u toho učí, nefetují a něco dělají. Na co by měli zastupitele brát zřetel, když se sami tak věnují sociální politice v čele s místostarostkou paní Ženíškovou. Mrzí mě to a musím si vše ujasnit. Starostu Vařeku respektuju, je to nesmírně inteligentní člověk a diskuze s ním mně vždy obohatí, ale jejich přístup mně skutečně mrzí. Nerozumím tomu, že Petru Větrovskému nebylo ani napočtvrté odpovězeno na jeho dotaz, co děláme špatně a proč se berou peníze jen nám. Vrcholem těchto invektiv a kroků bylo, že podal demisi náš generální ředitel Petr Větrovský, kterému se na jednu stranu vůbec nedivím. Ono to nekonečné hádání a obhajování stojí hrozně úsilí. Musím se rozhodnout co dál. Možná tu fotbal skončí a místní radnice si tu může postavit pomníček, že zbavila město fotbalu a Starky. Budu teď přemýšlet nad budoucností," ozřejmil stránkai fkpribram.cz citovaný dlouholetý čelní funkcionář aktuálně šestnáctého celku prvoligové tabulky, který i přes zimní výměnu trenéra míří do Fotbalové národní ligy.

Šilhavý: Nechci se pasovat do pozice vševěda, ale Rada nějaký svůj styl hry má