Schick a Premier League? Po Interu Milán se o jeho služby hlásí i z Ostrovů

Cena jednadvacetiletého českého legionáře Patrika Schicka roste každý týden a o jeho služby se hlásí již celá řada zajímavých zájemců. Produkt mládežnické akademie Sparty sbíral v minulém roce zkušenosti v Bohemians, nyní ale už válí v dresu italské Sampdorie. A jak se zdá, mohl by v létě opět měnit klubové barvy.

Schick a Premier League? Po Interu Milán se o jeho služby hlásí i z Ostrovů

Již v zimě o jeho služby usilovala Fiorentina, která za český super talent nabízela 15 milionů eur. Zájem o něj měli i Římané, ale Schick byl v novém zázemí spokojený a chtěl se dál vyvíjet. Janovský klub však bude muset v létě odrážet další zvučné kluby, neboť kromě Intru Milán údajně do hry vstupuje i anglický Watford.

Nerazzurri byli zatím největším aspirantem na jeho zisk, neboť před několika týdny vyplula na povrch informace, že by se klub z Milána nebránil zaplatit za jeho služby až 25 milionů eur. Proč? Schick se uvedl v premiérové sezóně v Itálii skvěle a střílí jednu branku za druhou. To je skvělá vizitka, navíc, když nastupuje většinou jako náhradník.

Jeho kouč Marco Giampaolo se před časem nechal slyšet, že to dělá záměrně, neboť ví, co ve svém klenotu má. Bojí se, že plné herní vytížení by poukázalo ještě více na jeho kvality a prodej by byl neodvratný. Myslel to samozřejmě formou žertu, ale pravdou je, že Schick je opravdu lákavé zboží na hráčském trhu.

Nabídka Interu Milán by ze Schicka udělala druhého nejdražšího českého hráče v historii. Prvenství patří zatím Pavlovi Nedvědovi, který přišel z Lazia Řím do Juventusu za 45 milionů eur. Podle posledních zpráv však po českém mladíkovi pošilhává i anglický Watford, který by byl ochotný ihned zaplatit deset milionů eur. Ostrovní soutěž je však zcela odlišná než ta na Apeninském poloostrově, proto musí samotný hráč i agent moc dobře zvážit, zda by se jednalo o dobrý krok.