Lukaku na odchodu? Koeman o tom nechce ani slyšet, Everton peníze nepotřebuje

Kdo je nejlepším střelcem Premier League? Belgický kanonýr Romelu Lukaku, který řádí v dresu Evertonu. Kádr Toffees mu pomalu začíná být malý, čehož chtějí využít nejbohatší kluby v Evropě. Zájem má například Chelsea, která Lukaka před pár lety jako nepotřebného prodala.

Lukaku na odchodu? Koeman o tom nechce ani slyšet, Everton peníze nepotřebuje

Manažer Evertonu Ronald Koeman ale svou oporu prodávat nehodlá. Vždyť spolu s ním by odešlo jedenadvacet ligových branek, které v letošním ročníku stále teprve třiadvacetiletý útočník, dal.

Naposledy se dvakrát trefil do sítě Hull City v sobotním utkání, které Everton vyhrál 4:0. Ke dvěma zásahům ze samotného závěru duelu přidal i asistenci a opět prokázal svou extratřídu.

„Fanoušci ho milují, každý ho miluje,“ řekl na adresu snajpra, který má v Goodison Parku smlouvu do roku 2018, Koeman a pokračoval: „Je to náš klíčový hráč a nejlepší střelec, což opět prokázal proti Hullu. Jakmile dostane prostor, trestá každou chybu soupeře. To je jeho nejsilnější stránkou.“

„Samozřejmě, že takové hráče chceme udržet. Jsme na tom dobře. Nemusíme prodávat naše nejlepší fotbalisty,“ pokračoval zkušený manažer.

Podaří se mu Lukaka udržet, nebo talentovaný Belgičan zamíří za další výzvou?