Depay: Pro Mourinha jsem nebyl dost dobrý

Memphis Depay se v lednu přesunul z Manchesteru United do Lyonu, kde výrazně pookřál. Nizozemský talent nastřílel v Ligue 1 od svého příchodu už pět gólů, nedávno navíc upoutal pozornost fotbalové veřejnosti svou nádhernou trefou z poloviny hřiště. Ve Francii je spokojený a zášť k Josemu Mourinhovi nechová, i když přiznává, že pro portugalského kouče nebyl moc dobrý.

Depay: Pro Mourinha jsem nebyl dost dobrý

Depay přestoupil za 16 milionů liber do Lyonu, neboť pod Mourinhem nedostával v Manchesteru United dostatek herního prostoru. Na Old Trafford se mu příliš nedařilo ani pod předchozím koučem Louisem van Gaalem. Změnu dresu tedy uvítal.

„Opustit Manchester United? To nebylo složité. Jsem mladý, potřebuju hrát. Když jsem vzpomínal, kdy naposledy jsem hrál celých devadesát minut předtím, než jsem sem přišel, bylo to před rokem. Neuvěřitelné,“ sdělili 23letý křídelník v rozhovoru pro beIN Sport.

I když musel Manchester opustit, necítí Depay potřebu vyjadřovat se negativně o svém bývalém trenérovi. „Nechovám žádnou zášť vůči Mourinhovi. Na tréninku jsem dělal, co jsem musel. Samozřejmě jsem nerozuměl jeho rozhodnutím, ale on byl šéf. Musel jsem to akceptovat. Myslím, že jsem pro něj nebyl dost dobrý. Ale to je v pořádku, teď ukazuji své kvality tady,“ utěšuje se nová hvězda Lyonu.