Klopp obhajuje Guardiolu. Bez Messiho to je rozdíl, říká

Slabší kádr, který postrádá hvězdy kalibru Messiho a Iniesty. To je podle manažera Liverpoolu Jürgena Kloppa hlavní důvod toho, proč se Josepu Guardiolovi v Manchesteru City nedaří tak suverénně jako v předchozích angažmá v Barceloně a Bayernu Mnichov.

Klopp obhajuje Guardiolu. Bez Messiho to je rozdíl, říká

Guardiola převzal Citizens v létě, ale zatím to vypadá, že ve své první sezoně v Anglii nevyhraje žádnou trofej. Jeho tým už je reálně ve hře pouze v FA Cupu, kde v semifinále změří síly s Totttenhamem Hotspur. To je na standard španělského kouče poněkud málo. Klopp ho ale obhajuje.

„Musíme porovnat kvalitu kádrů. Tým bez Messiho nebo s Messim? Tým s Iniestou nebo bez Iniesty? Tým s Xavim v jeho nejlepší formě nebo bez něj? No tak, to je přece rozdíl. Mohl vyhrát více zápasů? Ano. Díky bohu ale nevyhráli, takže jsme v tabulce stále blízko nich,“ prohlásil německý kouč Reds na tiskové konferenci před nedělním šlágrem kola právě s Man City.

„Je ve stejné situaci jako my. Odehráli jsme několik vynikajících zápasů, ale samozřejmě jsme souzeni na základě těch, ve kterých jsme nebyli dobří. V Anglii je liga nesmírně těžká. Ve Španělsku to je vždy Madrid. Valencia měla dobrý rok, Sevilla taky, Atletico samozřejmě taky. Ale zbytek není dostatečně dobrý na to, aby konkuroval Barceloně,“ dodal bývalý lodivod Mohuče a Borussie Dortmund.