Guardiola: V Lize mistrů musíte mít občas štěstí, my ho neměli

Z celkovým skóre 6:6 se jednalo o velmi atraktivní osmifinále Ligy mistrů, které však pro Josepa Guardiolu, jenž koučoval svůj jubilejní stý duel v evropských pohárech, dobře neskončilo.

Guardiola: V Lize mistrů musíte mít občas štěstí, my ho neměli

Manchester City tak v nejprestižnější soutěži Starého kontinentu vypadl dříve, než v minulé sezoně pod Chilanem Manuelem Pellegrinim...

"Zapomněli jsme hrát. Chtěli jsme agresivněji bránit," přiznal úvodní zaspání po porážce 1:3 španělský odborník s minulostí v Barceloněn či Bayernu Mnichov.

Druhá půle už byla ze strany Citizens lepší, ovšem celku z modré strany Manchesteru to bylo ve výsledku k ničemu. "Po změně stran jsme hráli výjimečně, zlepšili jsme se, ale nestačilo to," smutnil nadřízený Saného, De Bruyneho, Davida Silvy a spol.

Monaco vyřadilo Citizens, Atlético si postup pohlídalo

Rozhodující úder Monaka se zrodil ze standardní situace, což Guardiolu mrzelo o to více. "Na této úrovni jsou standardní situace rozhodující. Barca a Real z nich minulý týden skórovaly, my se musíme zlepšit," doplnil stratég poraženého ostrovního mužstva.

"V téhle soutěži musíte mít občas štěstí, my ho neměli," uzavřel Guardiola, jenž už tak marně sní o finále Ligy mistrů několik let v řadě.