Slávistická Tribuna Sever? Natažená síť nebo uzavření!


Kelímky, plastové lahve, jídlo, zapalovače a cokoli dalšího na hrací plochu nepatří. Na zelený pažit by z tribun nemělo nikdy nic přilétnout, leč opak bývá mnohdy pravdou. Nejinak je tomu i v případě slávistické Tribuny Sever, která je dvanáctým hráčem sešívaných, a která dokáže v Edenu vykouzlit vynikající atmosféru. Tomu by ale mohl být konec...

Slávistická Tribuna Sever? Natažená síť nebo uzavření!

Pokud by totiž nadále z kotle Slavie na hřiště létaly různé předměty, hrozí pražskému klubu v krajním případě i uzavření celé tribuny. Vedení červenobílých navíc zvažuje další kroky, kterými by mohlo zabránit komplikacím včetně peněžitých pokut ze strany svazu.

Jednou z alternativ je natažení sítě za brankou, což by ovšem pro fanoušky, kteří jsou zvyklí na přímý kontakt s hráči, nebylo zrovna dvakrát komfortní. Nicméně by si za to mohli sami neukáznění příznivci. Tomu se však Slavia snaží předejít a jasně deklaruje, že veškeré hříšníky hodlá trestat individuálně zákazem vstupu na domácí zápasy aktuálního ligového lídra.

„Nikdo z nás si žádnou síť, zavřenou Tribunu Sever ani jiná nepříjemná opatření v našem milovaném Edenu nepřeje. Věříme, že ani nikdo z fanoušků. SK Slavia Praha a její fanouškovská sdružení se proto shodla, že nepůjdou cestou kolektivní viny, ale potrestáním konkrétních jedinců, kteří ohrožují zážitek ostatních nepřijatelným vhazováním předmětů na hrací plochu. Ti, kteří takto škodí Slavii a jejím fanouškům, budou mít zakázaný vstup na zápasy v Edenu,“ uvádí klub v prohlášení na svém webu.