Rada: Bylo to pro mě překvapení. V dnešní době je nesmysl licitovat o nabídkách

Osmapadesátiletý trenér s krátkou minulostí u českého národního výběru Petr Rada vedl svůj premiérový trénink na Letné v úterý dopoledne. Poté absolvoval první tiskovou konferenci jakožto zaměstnanec Sparty Praha.

Rada: Bylo to pro mě překvapení. V dnešní době je nesmysl licitovat o nabídkách

S Generali arénou byl nejvíce spojován Pavel Vrba. Po rychlém jednání ale dostal práci někdejší kormidelník Liberce, Teplic, Slavie či Příbrami, jenž v trenérské úloze ještě nevyhrál žádnou trofej.

"Bylo to velmi rychlé, vše se událo během pondělí. Bylo to pro mě překvapení, nenapadlo mě, že by mohlo ve Spartě dojít k nějaké změně. Byl jsem ale osloven a během krátké doby jsem si vše zvážil a zjistil si potřebné informace a nabídku přijal. V dnešní době, kdy je hodně trenérů, je nesmysl licitovat o nabídkách. Dal jsem se na trenéřinu a chci trénovat, takže jsem rád, že jsem dostal nabídku opět se vrátit do fotbalu. A jsem rád, že je to momentálně ve Spartě. Fotbal je o tvrdé práci a věřím, že se nám společně podaří vše zlepšit," citoval web sparta.cz slova nového šéfa realizačního týmu.

Jako komplikaci ani nevidí ani jedno ze svých minulých angažmá ve vršovickém Edenu. "Ve Slavii jsem sice trénoval, ale nikdy jsem za ni nehrál a nikdy jsem neřekl, že jsem nakloněný na tu či onu stranu. Jsem trenér a beru to tak, že pokud dostanu nabídku, která mi bude vyhovovat, tak ji zvážím a případně přijmu. Nejsem vyhraněný kouč. V zahraničí je to normální a nespojoval bych se se Slavií. Jsou i jiní trenéři, kteří to takhle měli," připomněl Rada některé své kolegy.

Sparťanská srdce pláčou. Jejich miláčky přehrávají hráči s menšími platy a horšími podmínkami k přípravě

Sám o slavném "S" přehled měl i před zaťukáním na letenské brány. "Viděl jsem zápas s Mladou Boleslaví a Duklou, na obou zápasech jsem byl. Ale nejsem typ člověka, který by jezdil po zápasech, kde se to nějak vaří, chodil jsem ligové zápasy pravidelně. Co jsem viděl, tak Spartě chyběl trochu štěstí v některých zápasech, ale především větší údernost, především v domácích zápasech," pokračoval na oficiálních stránkách klubu nový nadřízený Koubka, Holka, Mazuch a spol.

Premiéra ho čeká již v páteční předehrávce 21. kola proti zlínským Ševcům. "Hráči musí být připraveni na to, že hráče ostatních týmů nemusíte proti Spartě motivovat, protože jejich motivace stoupne sama o sobě. Nejbližší zápas máme v pátek proti Zlínu a musíme jej zvládnout herně i výsledkově. Poté nás čeká reprezentační přestávka, během které budeme mít větší prostor se vzájemně poznat. Největší podíl na tom, aby se zlepšily výsledky, ale také hra, musí mít samotní hráči. Ti jsou klíčem ke zlepšení," uzavřel na sparta.cz nástupce Davida Holoubka s Tomášem Požárem.

Uhas Požár – dobrá Rada? Volný Rada nad zlato, nebo na Letné zešíleli?