Po lavičce tribuna. Šádek se ptá, jestli je Ivanschitz připraven na vážně kvalitní českou ligu

Třiatřicetiletý rakouský záložník Andreas Ivanschitz zatím ve Štruncových sadech nenaplňuje status velké posily, která by měla pomoci Viktorii ke třetímu ligovému primátu za sebou.

Po lavičce tribuna. Šádek se ptá, jestli je Ivanschitz připraven na vážně kvalitní českou ligu

Proti Příbrami pobyl někdejší reprezentant své země s devětačtyřiceti mezinárodními starty na hřišti 64 minut, se Zlínem vydržel na trávníku jen 51 minut. V posledních dvou ligových utkáních se Slavií a Libercem ho pak Roman Pivarník vůbec nepoužil. Jednou byl bývalý hráč Rapidu, Salzburgu, Panathinaikosu, Mainzu, Levante či Seattlu na lavičce, podruhé na tribuně. A důvod? Údajně notně nepřesvědčivý výkon při remízovém utkání se zlínskými Ševci.

"Jde o rotaci hráčů. Nebyl bych objektivní, kdybych hodnotil, zda je Andreas za očekáváním. S Příbramí hrál výborně, měl dvě tutovky. Kdyby je proměnil, situaci by mu to usnadnilo. Ve Zlíně nehrálo dobře sedm hráčů. Na Slavii nehrál z taktických důvodů. A proti Liberci chyběl, protože jsme volili rozestavení, do něhož nezapadal. Věřím, že najdeme cestu, aby nám v budoucích zápasech pomohl," vysvětloval webem sport.cz citovaný hlavní trenér Plzně, podle nějž se nevešl do poslední klání kvůli nasazení dvou útočník.

Nejslabší stránka Plzně? Hledejte ji v bezzubé útočné linii a slabých ofenzivních tykadlech

Na západě Čech si přitom při jeho slavnostním představování libovali, že přivedli opravdu výraznou posilu a také jí dali plat 400 tisíc korun měsíčně, což je na úrovni nejlépe placeného borce kádru Davida Limberského.

"Ivanschitz má výborné předpoklady. Věřím, že může být rozdílovým a výjimečným hráčem stejně jako Horváth," pronesl generální ředitel Adolf Šádek pár týdnů zpět. Nyní na adresu šampiona MLS a dvojnásobného vítěze rakouské bundesligy doplnil následující: "Musí ukázat na hřišti, že je skutečný formát. Jeho přístup k fotbalu a životu je vzorový. Samozřejmě nám někdo může po osmi kolech říct, že si chtěl jen prodloužit kariéru. Je klíčovou otázkou, zda je připravený na fakt, že čeká liga je vážně kvalitní," uzavřel západočeský funkcionář, jehož slova vyšla na sport.cz.

Plzeňští hrají ve středu odložené utkání proti vršovickým Klokanům. Bude to tentokráte základ, lavička, nebo znovu tribuna?