Pelta chce dostat do televize nižší soutěže. S Kohákem a Čapkem

Tak to tady ještě nebylo, resp. bylo, ale jen v seriálu Okresní přebor. Na jaře se možná dočkáme toho, že Česká televize bude vysílat přímé přenosy z těch nejnižších soutěží. „Nižší fotbal si to zaslouží,“ řekl na konto „pralesních“ lig šéf FAČR Miroslav Pelta.

Pelta chce dostat do televize nižší soutěže. S Kohákem a Čapkem

Ve Středočeském kraji se něco podobného odehrávalo na podzim pod názvem „Dneska první liga“. Prostě se točily na kameru rozhovory, u hřišť byly reklamní bannery, což bylo inspirací pro další regiony.

„Jsme v jednání s Českou televizí, na jaře by měla odvysílat přímé přenosy z regionálního fotbalu,“ uvedl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka na stránkách sport.cz. „Fotbal přece není jen o první lize, ale i o nižších soutěžích," doplnil ho tamtéž šéf FAČR Miroslav Pelta.

Cíl je jasný, zpopularizovat fotbal v těch nejnižších úrovních. „Lidé se mají fotbalem bavit a ne odcházet ze hřiště naštvaní a otrávení,“ řekl Miroslav Liba, bývalý rozhodčí a nyní šéf fotbalu ve Středočeském kraji, který nyní na Valné hromadě obhájil svůj post.

Projekt se setkával s velkou popularitou, jsou do něj zapojeni mj. Jakub Kohák a komentátor Pavel Čapek, vrcholem je pak večerní tiskovka u piva. V kterých regionech naváží na střední Čechy nejdříve?