Teplický hrdina Fillo: Šancí jsme měli víc, ale i jeden gól stačí

Sobotní odpoledne příliš branek v zápasech české nejvyšší soutěže nenabídl. Na Stínadlech byli diváci svědky jediné trefy, kterou proměnil z pokutového kopu Martin Fillo. Rozhodl tak o třech důležitých bodech ve prospěch svého týmu na úkor Jihlavy.

Teplický hrdina Fillo: Šancí jsme měli víc, ale i jeden gól stačí

Postavit si míč na pokutový puntík není za bezbrankového stavu nic lehkého. Jednatřicetiletý zkušený záložník, který okusil i zahraniční angažmá v Norsku a Anglii, si však počínal jako chladnokrevný vrah a brankáře Hanuše překonal. „Byl to dobrý adrenalin. Kvůli tomu ale fotbal hraju, aby to bylo vypjaté. Při penaltě jsem nespekuloval. Řekl jsem si, že ho propálím. A myslím, že to bylo dobře kopnuté,“ prohlásil vítězoslavně po zápase.

Teplice si zatím nevedou v tomto ročníku zle a pomýšlí i na účast v pohárové Evropě. Cesta k tomu však povede dlouhá a i samotný záložník ví, že je stále na čem pracovat. „Mrzel nás první domácí jarní zápas, remíza s Brnem. Nebylo to ideální a dneska jsme to chtěli napravit. Máme tři body, gólu mohlo být víc, Vošáhlík šel sám na branku, Hora měl vyloženou šanci hlavičkou, ale i jeden stačí. Podali jsme zlepšený výkon, snad budeme hrát líp a líp,“ přeje si Fillo.

I jemu neunikl fakt, že o každý bod se tvrdě bojuje a celkově je soutěž vyrovnaná. „Je to dobře pro lidi, že každý s každým může vyhrát. Je blbé, že gólu padá málo, ale první jarní kola jsou vždy divná, taková kostrbatá. Snad se to rozjede a bude víc branek,“ dodává ostrostřelec ve službách Teplic.