Petržela vyhlíží postup Baníku. Proč? Protože má nejlepší tým!

Aktuálně druhé místo patří v FNL ostravskému Baníku, který je podle svého kouče Vlastimila Petržely horkým kandidátem na postup. Kromě Ostravy jsou ve hře také Olomouc, Opava a České Budějovice. Petržela však nepochybuje.

Petržela vyhlíží postup Baníku. Proč? Protože má nejlepší tým!

Již více jak jeden rok působí na lavičce tradičního celku s velkou fanouškovskou základnou. V Baníku od svého nástupu udělal velký kus práce, ale stále ještě není úplně spokojený. Nejbližším cílem je pochopitelně postup do první ligy.

Ostrava se za dobu jeho působení dost změnila, čehož si pochopitelně všiml i kouč. „Je to úplně něco jiného. Tehdy byla zima nejen venku, ale i uvnitř klubu. Všichni byli takoví studení, ani se nezdravili,“ řekl v rozhovoru pro sport.cz.

Největší nedostatek oproti špičkovým českým mančaftům vidím v absenci kvalitních tréninkových ploch nejen pro áčko, ale i pro ty nejmenší. Jinak je ale v Ostravě spokojený. „Vedení se o nás stará, práce mě baví, jsem tu šťastný. Jsou tady jasné cíle a priority a tak to mám rád. Buď vyhraju, nebo prohraju. Jsem takový věčně nespokojený válečník. Mnozí mě za to, že říkám, co si myslím, nechtěli. Ale já to nedělám pro sebe, ale pro klub,“ pokračoval pro sport.cz.

Petržela se v minulosti otevřeně pustil do kritiky poměrů v Baníku, což majitele klubu Václava Brabce mrzelo. Oba dva k sobě dlouho hledali cestu, ale vše se hodně zlepšilo.

„Chci vyhrát druhou ligu. Když se to nepovede, budu nespokojený. Vím, že na někoho můžu působit arogantně, ale to je omyl. Jen říkám pravdu, a když to nedokážu, tak jsem tady k ničemu. Nebudu vykládat, že pro to uděláme všechno a že se budeme snažit. Takhle mluví většina trenérů v tomhle státě, ale já ne,“ cituje sport.cz trenéra se zkušenostmi i z ruské ligy.